DIGI Comunications

Până în 2030, 95% dintre ingredientele produselor L'Oreal vor proveni din surse regenerabile

Comunicate de presă / 04 martie

Până în 2030, 95% dintre ingredientele produselor L'Oreal vor proveni din surse regenerabile

Până în 2030, 95% dintre ingredientele produselor L'Oreal vor proveni din surse regenerabile: plante, minerale abundente sau procese circulare; iar 100% dintre formule vor respecta mediul acvatic, conform unui comunicat remis redacţiei.

Acest pas vine într-un moment în care protejarea planetei este o necesitate absolută, iar pandemia Covid-19 semnalează o cerere crescută de produse bune pentru sănătate, dar şi sigure pentru mediu. În acest context, L'Oreal începe un nou capitol în Cercetare şi Inovare, folosind natura pentru înlocuirea ingredientelor bazate pe petrol cu alternative regenerabile.

Grupul se va baza pe progresele recente din Green Science, pentru a permite cultivarea durabilă a ingredientelor şi pentru a extrage tot ce este mai bun de la natură, prin procese tehnologice de ultimă generaţie. Deja până în 2020 s-a reuşit ca pentru 80% dintre materiile prime ale Grupului procesul de biodegradare să se realizeze cu uşurinţă, 59% dintre materiile prime sunt regenerabile, iar 34% sunt naturale sau de origine naturală. 29% dintre ingredientele utilizate în formulele L'Oreal au fost dezvoltate în conformitate cu principiile Green Chemistry.

Potrivit lui Nicolas Hieronimus, director executiv adjunct al L'Oreal: "Prin Green Sciences începem un nou capitol pentru L'Oreal Research & Innovation, care a fost o forţă cheie a companiei încă de la început. Ambiţia noastră este ca până în 2030 să le putem oferi femeilor şi bărbaţilor din întreaga lume produse cosmetice din ce în ce mai eficiente şi sigure, care respectă mediul."

Pentru a-şi îndeplini planurile, L'Oreal şi-a transferat întregul portofoliu de resurse în Green Sciences, inclusiv progresele recente din agronomie, împreună cu noile inovaţii din biotehnologie, Green Chemistry, ştiinţa formulării şi instrumentele de modelare. Grupul are, de asemenea, o serie de parteneriate strategice cu universităţi, start-up-uri şi cu proprii furnizori de materii prime.

Barbara Lavernos, Chief Research, Innovation and Technology Officer, completează: "Datorită Green Sciences suntem capabili să ne asumăm această ambiţioasă provocare ştiinţifică şi tehnică. Abordarea bazată pe economia circulară ne va permite să atingem noi niveluri de performanţă şi să descoperim beneficii cosmetice fără precedent, fără a compromite calitatea sau siguranţa, în favoarea frumuseţii care respectă planeta."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9205
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1335
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4728
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6802
Gram de aur (XAU)Gram de aur231.4488

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro