PÂNĂ PE 2 DECEMBRIEUn autobuz cu hidrogen marca Solaris va circula în Capitală

G.B
Miscellanea / 25 noiembrie 2021

Un autobuz cu hidrogen marca Solaris va circula în Capitală

Solaris Bus & Coach, lider european în producţia de vehicule electrice pentru transport public, anunţă prezenţa unui autobuz Urbino 12 cu hidrogen în Bucureşti, în urma unei colaborări cu Societatea de Transport Bucureşti STB S.A. şi Primăria Municipiului Bucureşti. Astfel, cetăţenii Capitalei au ocazia să circule cu autobuzul cu hidrogen marca Solaris, vehiculul urmând să funcţioneze în perioada 24 noiembrie - 2 decembrie pe traseul liniei 336, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, autobuzul Urbino 12 cu hidrogen va fi prezent timp de mai bine de o săptămână pe traseul stabilit în Bucureşti, pentru a putea fi testat de administraţia locală, în vederea familiarizării cu cea mai nouă tehnologie de propulsie şi a conştientizării eficienţei folosirii hidrogenului ca sursă de energie complet curată şi a diminuării emisiilor poluante de dioxid de carbon.

Această acţiune face parte dintr-un tur naţional început de Solaris în luna octombrie 2021, în care un autobuz cu hidrogen este prezentat în douăsprezece oraşe din România. Turul autobuzului Solaris Urbino 12 cu hidrogen prin cele douăsprezece oraşe din România cuprinse în traseu, inclusiv Bucureşti, este realizat în colaborare cu Linde Gaz România, partener care asigură alimentarea acestuia cu hidrogen.

"Pentru o perioadă de mai bine de o săptămână, punem la dispoziţia călătorilor din Capitală un autobuz Solaris cu hidrogen, cea mai sustenabilă tehnologie în industria de transport public, pe care vor avea posibilitatea să îl testeze pe traseul liniei 336. Prin acest demers, sperăm să convingem autorităţile bucureştene să adopte această soluţie inovatoare, disponibilă deja în mai multe oraşe europene, cu beneficii importante din punct de vedere al costurilor, dar şi a protecţiei mediului înconjurător. Mai mult decât atât, componenta ecologică ce îl defineşte garantează o experienţă de călătorie complet lipsită de emisii poluante, care pe viitor va avea un impact pozitiv semnificativ în calitatea vieţii cetăţenilor", a declarat Daniel Ciolan, General Manager Solaris Bus & Coach România.

Autobuzul Solaris cu hidrogen este caracterizat de un nivel scăzut de zgomot în timpul deplasării, ce garantează o experienţă plăcută de călătorie atât pentru şoferi, cât şi pentru pasageri. Mai mult, confortul pasagerilor va fi asigurat şi de o serie de beneficii precum: sistemul de climatizare, camerele de supraveghere, dar şi un sistem modern de informare. De asemenea, aceştia îşi vor putea reîncărca dispozitivele mobile în porturile USB disponibile, în timp ce persoanele cu mobilitate redusă vor avea la dispoziţie o rampă şi un compartiment pentru scaune cu rotile.

În ceea ce priveşte caracteristicile sale tehnice, autobuzul Solaris cu hidrogen foloseşte un set de celule de combustie pentru a genera energie. Hidrogenul furnizat celulelor de combustie este transformat în electricitate, care la rândul său alimentează direct sistemul de acţionare a autobuzului care constă într-o punte motoare cu acţionarea în roţi. Autobuzul este, de asemenea, echipat cu o baterie Solaris High Power, care acţionează ca o instalaţie suplimentară de stocare a energiei electrice.

Hidrogenul necesar pentru propulsare, furnizat de Linde Gaz în cazul acestui proiect, este stocat în stare gazoasă în rezervoare de ultimă generaţie, plasate pe partea superioară a autobuzului. Singurele subproduse generate în timpul funcţionării autobuzului sunt căldura şi apa sub formă de vapori, fapt pentru care vehiculele nu eliberează substanţe nocive pentru mediu, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro