Abonament gratuit

Panasonic îşi vinde divizia de semiconductori către Nuvoton

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Grupul japonez Panasonic Corp. îşi va înstrăina divizia neprofitabilă de semiconductori către Nuvoton Technology Corp. din Taiwan, în condiţiile în care face eforturi menite să îi impulsioneze profiturile.

Potrivit Nikkei, compania niponă iese astfel dintr-o industrie în care a pătruns pentru prima oară în 1952 şi care acum este afectată de războiul comercial dintre SUA şi China.

Divizia de cipuri gestionează dezvoltarea, producţia şi vânzările de profil. Panasonic a lucrat la redresarea operaţiunilor sale cu cipuri, însă în aprilie a informat că vrea să vândă unele operaţiuni către societatea Rohm din Kyoto.

Panasonic Semiconductor a avut pierderi operaţionale de 23,5 miliarde de yeni (215 milioane de dolari) în anul fiscal încheiat în martie, la vânzări de 92,2 miliarde de yeni. Panasonic a avut ca obiectiv revenirea la profitabilitate pe segmentul semiconductorilor, în acest an fiscal, dar a decis să renunţe la operaţiunile menţionate, în condiţiile în care cererea de profil este afectată de războiul comercial.

Panasonic preconizează că profitul operaţional al întregului grup va scădea cu 27% în exerciţiul fiscal curent, la 300 de miliarde de yeni. Compania vrea să iasă şi de pe piaţa ecranelor LCD în 2021, ca parte a unei campanii mai ample care urmăreşte renunţarea la afacerile cu pierderi.

Nuvoton, subsidiară a producătorului taiwanez de cipuri de memorie Winbond, produce microcontroleri, controleri şi cipuri pentru anumite segmente de activitate.

Nuvoton, rival mai mic al Texas Instruments, Infineon şi Renesas Electronics, este listat la Taiwan Stock Exchange din 2010. Winbond are în proprietate 61% din companie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS