Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019
Revista BURSA Construcţiilor

Papa este la curent şi cu agresiunile sexuale împotriva călugăriţelor

Ziarul BURSA #Internaţional /

Papa este la curent şi cu agresiunile sexuale împotriva călugăriţelor

Problemele Bisericii Catolice sunt discutate fără reţinere de actualul Suveran Pontif, care abordează deschis temele sensibile. Papa Francisc a recunoscut că preoţi şi episcopi au agresat sexual călugăriţe, răspunzând întrebării unei jurnaliste la bordul avionului cu care se întorcea dintr-o vizită în Emiratele Arabe Unite (EAU).

"Au fost preoţi şi episcopi care au făcut asta", a recunoscut Papa, care nu a mai abordat niciodată în mod direct această problemă, pe care o consideră actuală în continuare în Biserica Catolică. În opinia Papei, acest lucru poate avea loc "oriunde", dar este mai prezent în "câteva congregaţii noi şi în câteva regiuni": "Este mult de când lucrăm la acest dosar. Am suspendat mai mulţi membri ai clerului, care au fost daţi afară din cauza asta. Nu ştiu dacă procesul (canonic) s-a încheiat, însă am dizolvat, de asemenea, câteva congregaţii religioase feminine care au fost foarte legate de această corupţie. Trebuie să facem ceva în plus? Da! Vrem? Da!".

Papa i-a adus un omagiu predecesorului său, Benedicat al XVI-lea, care a "avut curajul să dizolve o congregaţie feminină" în care "s-a instalat această sclavie a femeilor, o sclavie care a mers până la sclavia sexuală a unor femei faţă de preoţi şi fondator". Papa se referea la Congregaţia franceză a Surorilor Contemplative ale Sf. Ioan, a precizat după conferinţa de presă un purtător de cuvânt al Papei. El s-a referit, de asemenea, la altă congregaţie, care s-ar face vinovată de "corupţie sexuală şi economică", cu privire la care Papa Benedict al XVI-lea a ţinut să ancheteze. "A fost un om puternic. El a fost consecvent", a subliniat Francisc. În India o călugăriţă a acuzat un episcop catolic de faptul că a violat-o în mai multe rânduri. Un reprezentant de rang înalt al Congregaţiei pentru doctrina credinţei, acuzat de o fostă călugăriţă germană că a fost prea insistent într-un confesional, şi-a anunţat săptămâna trecută demisia, la patru ani după un proces canonic în urma căruia a primit un simplu avertisment.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS