PAPA FRANCISC:"Nu există violenţă justificată de vreo religie"

I.T.
Internaţional /

Papa Francisc (Sursa foto: Twitter)

Papa Francisc (Sursa foto: Twitter)

Papa Francisc a lansat, ieri, un apel la condamnarea oricăror violenţe comise în numele religiei, în cadrul primei vizite a unui Suveran pontif în Peninsula Arabică - leagăn al islamismului - prilejuită de reuniunea interreligioasă internaţională din Emiratele Arabe Unite, relatează EFE.

Autorităţile din Emiratele Arabe Unite interzic orice exploatare politică a religiei, în special de către islamiştii din mişcarea Frăţia Musulmană.

"Trebuie să condamnăm fără ezitare orice formă de violenţă, pentru că a folosi numele lui Dumnezeu pentru a justifica ura şi violenţa împotriva unui frate este o profanare gravă. Nu există violenţă care să fie justificată de vreo religie", a subliniat papa Francisc.

Cu această misiune a păcii a vizitat papa EAU, într-un an în care se marchează opt secole de la întâlnirea Sf. Francisc de Assisi cu sultanul Malik al Kamil.

Aproximativ un milion de catolici trăiesc în Emiratele Arabe Unite, reprezentând 10% din populaţia naţională.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Corect! Mai trebuie adäugat si cä NU EXISTA RELIGIE CARE SÄ FIE JUSTIFICATÄ DE VREO LOGICÄ!!!

  1. Tocmai logica dovedeste ca exista Dumnezeu! Aduc doua argumente unul din cosmologie si anume daca pamantul s-ar apropia cu un grad cosmic de soare sau s-ar indeparta cu un grad nu ar fi posibila viata pe pamant! Al doilea argument din viata noastra totul este bine daca avem 36-37 de grade daca creste sau scade cu un grad temperatura corpului uman devenim bolnavi!

   Ma mira ambele comentarii:

   1. Exista vreo religie care sa aiba pretentia ca se justifica prin logica? 

   1.1. Care este legatura logica dintre conditiile necesare vietii pe pamint si existenta lui Dumnezeu?

   Intre "ateismul vulgar" si "credinta stiintifica", diferenta sta doar in optiune, dar lipsa de discernamint este identica. 

   Dl Make,toate religiile pretind cä ceea ce sustin acestea este logic,adevarat si necesar,farä a putea aduce si dovezi în acest sens! Toate religiile se bazeazä pe frica celor multi si pe istetimea celor putin care îi manipuleazä!

   Dl Make,nu-ti voi raspunde cu aceeasi monedä! Va sfatuiesc sa va treziti la realitate! Milioanele de crime oribile comise pe "altarul" religiilor,te lasä indiferent? Exista multa ipocrizie pe pamant,iar liderii religiosi sunt cei mai mari!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro