Paradă militară la Bucureşti, de Ziua Naţională a României

S.B.
Miscellanea / 1 decembrie 2022

Paradă militară la Bucureşti, de Ziua Naţională a României

Actualizare - Parada militară s-a încheiat

---

Actualizare - În cadrul paradei militare au defilat trupe şi unităţi tehnice ale MApN, MAI, SRI, ISU dar şi unităţi ale partenerilor NATO.

---

Actualizare - Parada militară a început

---

Actualizare - La Arcul de Triumf se intonează Imnul României, însoţit de salve de tun

---

Actualizare - Klaus Iohannis a sosit la Arcul de Triumf

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a sosit la Arcul de Triumf, pentru a da startul paradei militare organizată cu prilejul Zilei Naţionale. Klaus Iohannis a salutat trupele prezente la paradă.

---

Aproximativ 1.500 de miliari şi 120 de mijloace tehnice, defilează joi, de Ziua Naţională, la Arcul de Triumf, din Capitală, informează news.ro.

"Peste 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, precum şiproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa joi, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcului de Triumf, din Bucureşti", a transmis, miercuri, MInisterul Apărării.

Sursa citată a precizat că la Parada militară vor defila şi aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detaşamente din Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos, precum şi militari reprezentând ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României şi aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania şi Statele Unite ale Americii.

La începutul ceremoniei se va intona Imnul Naţional al României, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun, urmat de depunerea unei coroane de flori de către preşedintele României, Klaus Iohannis, în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc, şi de păstrarea unui moment de reculegere.

Totodată, în zona Arcului de Triumf va fi amplasată o expoziţie de tehnică militară care va putea fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale.

Tot în Bucureşti va avea loc, începând cu ora 9.00, o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I, iar de la ora 19.00, militari ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional - Calea Victoriei - Palatul Parlamentului - Palatul Cotroceni - sediul brigăzii.

Tot joi, 1 Decembrie, Centrul de Transfuzie Sanguină "Colonel Prof. Dr. Nicolae Nestorescu" al Ministerului Apărării Naţionale organizează, în intervalul orar 8.00 - 12.00, o campanie de donare de sânge, pentru a veni în întâmpinarea pacienţilor cu nevoi transfuzionale din spitalele militare şi civile. Donatorii, militari şi civili, sunt aşteptaţi la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină din Calea Plevnei nr. 134 (în incinta Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" Bucureşti).

În garnizoana Alba Iulia, începând cu ora 13.40, la Monumentul "Marii Uniri" vor fi depuse coroane şi jerbe de flori, activitatea fiind urmată, de la ora 14.00, de ceremonia militară, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, la care vor lua parte peste 850 de militari şi specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, personal din cadrul Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Filialei Alba-Iulia a organizaţiei Crucea Roşie Română, cu aproximativ 60 de mijloace tehnice terestre şi aeronave militare. De asemenea, din dispozitivul de defilare va face parte şi un detaşament de militari francezi din cadrul Grupului de luptă al NATO dislocat în Cincu.

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, în garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de defilări cu personal şi tehnică, precum şi de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori. De asemenea, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii, precum şi cei aflaţi în misiune în Polonia, desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. Penibila, ca orice parada militara. Avem noroc cu NATO, ca daca am fi singuri, betivanii care compun armata romana ar vinde si praful de pusca pentru niste tuica.

  1. La cea mai importanta baza, Mihail Kogalniceanu, erau vreo 17 indivizi care furau organizat combustibil. Cand ai atat de multi invidizi organizati infractional intr'o unitate militara te poti gandi la criminalitate organizata si atentat asupra sigurantei nationale.

   sa-ti fie rusine , macar azi puteai sa te abtii !

  La multi ani Romania !

  nimic in discurs despre soldatii romani plecati sa lupte in ucraina? dintr-o data recorder nu mai are credibilitate ?

  1. Or fi plecat sa lupte pe persoana fizica, asa cum face orice mercenar.

  La parada militara de la Alba Iulia , cainii politisti care participau si ei la parada , s-au repezit spre grupul oficial unde erau Nicolae Ciuca si Angel Tilhar min apararii . cainele este cel mai bun prieten al omului si de multe ori mai destept decat el .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro