Abonament gratuit

PARALELA 45:A crescut interesul turiştilor pentru destinaţiile cu temperaturi ridicate

C.B.
Companii /

Alin Burcea

Alin Burcea

Vânzările înregistrate de turoperatorul Paralela 45 la finalul lunii februarie, în contextul răspândirii infecţiei cu Covid-19, s-au concentrat pe destinatiile cu temperaturi ridicate. Peste 35% din totalul turiştilor care au achiziţionat pachete de vacanţă pentru vară au încheiat şi poliţe de asigurare de tip storno, ca măsură suplimentară de siguranţă, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Alin Burcea, proprietarul Paralela 45, a declarat: "Interesul turiştilor s-a mutat spre zonele cu temperaturi ridicate, de peste 25 de grade, unde, conform specialiştilor, virusul nu rezistă. Au crescut vânzările pentru pachetele de vacanţă cu transport individual în Grecia, Bulgaria, România, Turcia şi pentru pachete cu zbor charter în Antalya, Spania, Grecia, Egipt şi Tunisia."

Potrivit sursei citate, pe fondul ştirilor legate de Covid-19, pentru turişti nu mai sunt de interes programele de tip circuit cu plecare imediată, ci doar cele programate în luna aprilie, ori de Paste, în Creta (Heraklion), la Istanbul, Cappadocia, Canakkale-Kusadasi-Istanbul, Praga, Atena, Barcelona, Madrid, Paris, Costa del Sol, Toscana, Sicilia, Roma, Iordania, Tunisia, Rusia, Liban, Ţările Baltice, New York, Mexic, Grecia-Macedonia-Albania, sau Azerbaijian-Georgia-Armenia. Dintre circuitele de Italia, pentru cel de Roma, organizat în prima săptămână din luna martie, niciun turist nu şi-a anunţat dorinţa de a renunţa să mai meargă în vacanţă.

În contextul ştirilor din ultima perioadă şi a întrebărilor adresate de turişti, Paralela 45 susţine punctul de vedere al întregii industrii turistice, şi anume că sumele achitate pentru vacanţele care nu au fost anulate de companiile aeriene şi unităţile de cazare, ca urmare a extinderii gripei provocate de Covid-19, nu pot fi returnate de agenţia de turism persoanelor care nu mai vor să călătorească. Dacă turiştii se retrag, se aplică prevederile contractului semnat cu agenţia de turism. În funcţie de data renunţării, penalizările pot fi şi de 100% din suma achitată.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. In Singapore sunt acum 33 de grade : 106 cazuri

    In Bangkok sunt tot 33 de grade : 43 cazuri , 1 deces 

    " "Interesul turiştilor s-a mutat spre zonele cu temperaturi ridicate, de peste 25 de grade, unde, conform specialiştilor, virusul nu rezistă." - care specialisti ?

    Atata timp cat am la dispozitie airbnb, booking, sisteme germane ori britanice directe samd ma doare fix in palarie de shleahta securistica din agentiile romanesti, unde profesionalismul este egal cu zero barat !

    1. Draga Anonim, daca tot ai la dispozitie, irbnb, booking, sisteme germane ori britanice directe, de ce te bagi in seama? Cu ce sunt mai profesionisti cei pe care i-ai enumerat? Sa te vad acum in plina criza de Covid-19, de unde iti mai recuperezi banii (daca ai rezervari facute prin ei) si cu cine te mai certi pentru banii tai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS