Parcul eolian CEZ obţine primul său brevet de invenţie

G.U.
Companii / 12 octombrie

Parcul eolian CEZ obţine primul său brevet de invenţie

Biroul Statelor Unite pentru Brevete şi Mărci a acordat companiei Ovidiu Development brevetul de invenţie pentru o soluţie tehnică care permite îmbunătăţirea performanţei turbinelor eoliene, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

"Suntem mândri de acest rezultat care rezumă rodul muncii asidue, dar şi nivelul ridicat de know how pe care îl cultivăm în cadrul organizaţiei. Cred că încurajarea angajaţilor de a-şi descoperi întregul potenţial precum şi crearea condiţiilor propice pentru inovare sunt metodele care ne vor asigura certificări similare şi pe viitor", a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

Potrivit comunicatului, certificarea este cu atât mai valoroasă cu cât metoda CEZ permite îmbunătăţirea performanţei turbinelor eoliene prin captarea fluxului de vânt maxim posibil şi prevede 25% mai putine erori de măsurare decât celelalte metode de măsurare folosite în prezent în sectorul eolian naţional şi internaţional.

Rezultate obţinute de CEZ prin aplicarea metodei dezvoltate la nivelul celui mai are parc eolian de pe uscat din Europa:

- CEZ a finalizat până în prezent gradul de dezaliniere la 100% din turbinele sale.

- Din cele 240 de turbine din parcul eolian CEZ, un numar de 126 de turbine au fost corectate, aplicându-se tehnica de măsurare marca CEZ.

- Raportat la producţia totală netă de energie electrică, obţinută de CEZ în anul 2020, respectiv 1 281 GWh, compania ar fi produs cu aproximativ 12.8 GWh (echivalentul energiei electrice necesară alimentării a 3500 locuinţe din România timp de un an) mai puţină energie electrică, dacă se ia în considerare o pierdere de 1% la nivelul celor 240 de turbine ale parcului eolian, pierdere evitată ca urmare a aplicării tehnicii de măsurare marca CEZ.

- Aplicarea metodei CEZ reduce pierderile de energie cauzate de dezalinierea faţă de vânt a turbinelor eoline, în medie cu până la 4 %, dacă luăm în considerare o dezaliniere de ±12° faţă de vânt.

Nucleul echipei care a dezvoltat şi implementat proiectul a fost format de doi specialişti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

26 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9476
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2587
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6280
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8750
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.8735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro