"Parcul Sinaia", inaugurat la Kuşadasi

Ziarul BURSA #Internaţional / 18 martie 2019

"Parcul Sinaia" a fost inaugurat la Kuşadasi, în prezenţa consulului general al României la Izmir, Mioara Ştefan, a primarului oraşului Kuşadasi, Özer Kayali, şi a şefei reprezentanţei MAE turc la Izmir, ambasadorul Sibel Algan, potrivit News.ro.

"Consulul general al României la Izmir, Mioara Ştefan, primarul oraşului Kuşadasi, Özer Kayali, şi şefa reprezentanţei MAE turc la Izmir, doamna ambasador Sibel Algan, au inaugurat joi, 14 martie 2019, «Parcul Sinaia» din Kuşadasi. Au fost prezenţi liderul contingentului român la LANDCOM Izmir, lt. col. Daniel-Tiberiu Osoian, preşedintele asociaţiei oraşelor înfrăţite cu localitatea Kuşadasi, Murat Saraç, preşedintele Aociaţiei Ghizilor Profesionişti din Aydin, Ozan Sayin, preşedintele Camerei Micilor Meseriaşi, Ahmet Çalim, consulul onorific al Marocului şi proprietar al unor hoteluri binecunoscute turiştilor români, Fatih Çakmako-lu, dar şi Fuat Akdo-an, fost primar în 2006, cel care a semnat protocolul de înfrăţire între cele două localităţi, reprezentanţi ai asociaţiilor hoteliere, ai ghizilor, ai agenţiilor de turism, membri ai comunităţii de români din zonă", anunţă Consulatul general al României la Izmir.

Primarul Özer Kayali a precizat că Sinaia şi Kuşadasi sunt oraşe înfrăţite din anul 2006, în cursul anului trecut o stradă din Sinaia primind numele de "Aleea Kuşadasi", motiv pentru care, în semn de respect, primăria Kuşadasi a decis să dea numele Sinaia acestui parc.

"Sper ca această relaţie de prietenie să dureze mulţi ani", a declarat Özer Kayali.

Ambasadorul Algan şi-a exprimat convingerea că Parcul Sinaia va duce la dezvoltarea relaţiilor de sinceritate şi prietenie dintre cele două ţări, rememorând perioada în care şi-a des-făşurat activitatea la Ambasada Republicii Turcia la Bucureşti, în urmă cu trei decenii.

Consulul General al României la Izmir, iniţiator al acestui proiect, a mulţumit Primăriei Kuşadasi pentru realizarea Parcului Sinaia, exprimând satisfacţia de a vedea steagul Româ-niei arborat în Kuşadasi. Consulul Mioara Ştefan a precizat că în anul i018 a fost atins numărul record de turişti români în Turcia - peste 640.000, iar previziunile agenţiilor de turism care operează pe România sunt că acest număr va depăşi în 2019 cifra de un milion.

Ea şi-a manifestat convingerea că Parcul Sinaia va avea o contribuţie semnificativă la dezvoltarea turismului în cele două oraşe-staţiuni.

"Toţi cei care vor trece prin acest parc, în drumurile lor estivale, îşi vor face poze cu Parcul Sinaia, le vor posta pe reţelele de socializare şi, astfel, staţiunile Kuşadasi şi Sinaia vor fi promovate şi mai mult", a declarat Mioara Ştefan.

Parcul Sinaia, situat pe bulevardul principal de acces în localitate, în apropiere de centrul oraşului, vis-a-vis de aria comercială a portului, într-o zonă intens circulată în perioada sezonului estival, a fost amenajat de autorităţile locale cu un loc rezervat jocurilor pentru copii, un loc cu aparate de fitness pentru adulţi şi un loc de relaxare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0130
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6906
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3715

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro