Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Parlamentarii Pro România vor vota împotriva legii de aprobare a OUG 40/2019

D.B.
Politică /

Parlamentarii Pro România vor vota împotriva legii de aprobare a OUG 40/2019

Pro România anunţă că parlamentarii formaţiunii vor vota împotriva legii de aprobare a OUG 40/2019, nemulţumiţi în principal de modalitatea de alegere a preşedintelui consiliului judeţean. "Cerem ca preşedintele Consiliului judeţean să fie ales de consilieri. Altfel, rămânem în aceeaşi paradigmă a baroniadei, înlocuind doar oamenii PSD cu cei al PNL-ului", afirmă Victor Ponta, liderul Pro România.

Biroul Executiv Pro România a decis, că parlamentarii partidului vor vota împotriva Legii de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.40/2019, se arată într-un comunicat de presă transmis de Pro România.

Principala prevedere contestată de reprezentanţii Pro România face referire la modalitatea de alegere a preşedintelui consiliului judeţean.

De asemenea, formaţiunea solicită Guvernului să ia toate măsurile pentru organizarea alegerilor pentru primari în două tururi. Această modificare favorizează o mai mare implicare a alegătorilor în competiţiile electorale şi stimulează candidaţii şi partidele să vină cu oferte electorale relevante pentru comunităţile locale, arată sursa citată.

Guvernul a aprobat, în iunie, OUG pentru modificarea şi completarea Legii nr.115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr.215/2001 şi a Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali. Conform premierului de atunci, Viorica Dăncilă, preşedintele Consiliului Judeţean va fi ales din nou prin vot direct de către cetăţeni.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. sta ascuns soarecul in ceva gaura de o luna., dar uite ca nu-i disparut total. dotore dotore, nu uitam numic in ce te priveste

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS