Parlamentarii ruşi au primit 10 zile pentru a studia revocarea ratificării tratatului de interzicere a testelor nucleare

S.B.
Internaţional / 10 octombrie 2023

Parlamentarii ruşi au primit 10 zile pentru a studia revocarea ratificării tratatului de interzicere a testelor nucleare

Luni, parlamentarii ruşi au primit 10 zile pentru a studia cea mai bună modalitate de a revoca ratificarea de către Moscova a unui tratat istoric de interzicere a testelor nucleare, după ce preşedintele Vladimir Putin a evocat posibilitatea reluării acestor teste, informează news.ro.

Trimisul Rusiei la Organizaţia Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare (CTBTO) a declarat vineri că Moscova îşi va revoca ratificarea pactului, o măsură pe care Washingtonul a denunţat-o ca punând în pericol "norma globală" împotriva exploziilor de teste nucleare.

Măsura este considerată de unii analişti de securitate occidentali ca un memento ascuţit din partea Moscovei că aceasta deţine încă cel mai mare arsenal nuclear din lume, într-un moment în care este blocată într-un impas cu Occidentul în legătură cu Ucraina. Un test nuclear al Rusiei, menit să semnaleze hotărârea şi să evoce teamă, ar putea încuraja alte state, precum Statele Unite sau China, să urmeze exemplul, declanşând o nouă cursă a înarmării nucleare între marile puteri, care au oprit testele nucleare în anii de după prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991.

Putin a declarat joia trecută că doctrina nucleară a Rusiei - condiţiile în care ar apăsa butonul nuclear - nu are nevoie de actualizare. Cu toate acestea, el a declarat că Rusia ar putea lua în considerare revocarea ratificării Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare (CTBT) pentru a se alinia cu Statele Unite, care au semnat, dar nu au ratificat pactul.

Viaceslav Volodin, preşedintele camerei inferioare a Dumei de Stat, a discutat luni cu liderii parlamentari şi a declarat că revocarea ratificării ar fi în interesul naţional al ţării. El şi alţi şefi ai parlamentului le-au dat parlamentarilor din Comisia pentru Afaceri Internaţionale termen până la 18 octombrie pentru a studia opţiunea de de-ratificare, potrivit unei declaraţii a Dumei. Robert Floyd, şeful Organizaţiei Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare, a declarat că acţiunile Rusiei îl îngrijorează şi că a luat legătura cu înalţii oficiali ruşi pentru a pleda în favoarea continuării ratificării, lucru despre care a spus că este în interesul întregii omeniri.

Floyd a solicitat o întâlnire cu "liderii cheie" de la Moscova cât mai curând posibil, a spus el. "CTBTO operează un sistem global de monitorizare care poate detecta o explozie a unui test nuclear oricând şi oriunde", a declarat Floyd într-o declaraţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9709
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5670
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1374
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8970
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.6908

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb