Parlamentul a dat undă verde pentru producerea energiei regenerabile pe terenuri agricole degradate

N.R.
Politică / 22 iunie

Parlamentul a dat undă verde pentru producerea energiei regenerabile pe terenuri agricole degradate

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, astăzi, modificarea şi completarea Legii 18/1991, care va permite construirea de parcuri pentru producerea energiei regenerabile pe terenuri agricole de clasa a III-a, a IV-a şi a V-a de calitate, având categoria de folosinţă arabil, păşune, vii şi livezi, precum şi pe cele amenajate cu lucrări de îmbunătăţiri funciare, conform News.ro.

"Ne adaptăm legislaţia la cerinţele de la nivel european, în domeniul energiei regenerabile. În calitate de Cameră decizională, Camera Deputaţilor a adoptat astăzi un proiect de lege iniţiat de reprezentanţii PNL, pentru modificarea şi completarea Legii 18/1991, care va permite construirea de parcuri pentru producerea energiei regenerabile pe terenuri agricole de clasa a III-a, a IV-a şi a V-a de calitate, având categoria de folosinţă arabil, păşune, vii şi livezi, precum şi pe cele amenajate cu lucrări de îmbunătăţiri funciare", anunţă deputatul PNL Ervin Molnar.

Prin legea votată astăzi, oferim un cadru destinat autorizării şi dezvoltării specificului dezvoltării facilităţilor de producere a energiei regenerabile facil şi menit să încurajeze investiţiile în domeniu, spune parlamentarul liberal.

Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat proiectul de lege în şedinţa din data de 2 februarie 2022. De remarcat că toate Comisiile de specialitate sesizate din Camera Deputaţilor, precum şi Consiliul Legislativ şi Consiliul Economic şi Social au avizat favorabil proiectul legislativ pe care l-am votat astăzi în plen, mai afirmă Molnar.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9454
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9466
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7525
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.3032

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro