Parlamentul European şi-a ales vicepreşedinţii pentru a doua jumătate a mandatului legislativ actual

G.B
Internaţional / 19 ianuarie

Parlamentul European şi-a ales vicepreşedinţii pentru a doua jumătate a mandatului legislativ actual

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, i-a ales ieri pe cei 14 vicepreşedinţi ai săi pentru cea de-a doua jumătate a actualului mandat legislativ, indică un comunicat al legislativului european, citat de Agerpres.

Nouă vicepreşedinţi au fost aleşi în primul tur, trei în al doilea tur şi doi în ultimul tur.

În ordinea numărului de voturi obţinute, noii vicepreşedinţi ai Parlamentului European sunt Othmar Karas (PPE, Austria), Pina Picierno (S&D, Italia), Pedro Silva Pereira (S&D, Portugalia), Ewa Kopacz (PPE, Polonia), Eva Kaili (S&D, Grecia), Evelyn Regner (S&D, Austria), Rainer Wieland (PPE, Germania), Katarina Barley (S&D, Germania), Dita Charanzova (Renew Europe, Cehia), Michal Simecka (Renew Europe, Slovacia), Nicola Beer (Renew Europe, Germania), Roberts Zile (ECR, Letonia), Dimitrios Papadimoulis (Stânga, Grecia) şi Heidi Hautala (Verzi, Finlanda).

În conformitate cu articolul 15 din Regulamentul de procedură al PE, candidaţii pentru funcţiile de vicepreşedinte sunt numiţi pe aceeaşi bază ca şi pentru preşedinte - adică fie de către un grup politic, fie de către un grup de deputaţi care atinge pragul redus (1/20 dintre deputaţi).

Cei 14 vicepreşedinţi sunt aleşi printr-un singur tur de scrutin, cu majoritatea absolută a voturilor exprimate. Dacă nu sunt ocupate toate cele 14 poziţii în primul tur de scrutin, se organizează un al doilea tur de scrutin pentru locurile rămase, în aceleaşi condiţii. În cazul în care este necesar un al treilea vot pentru finalizarea procesului, este suficientă o majoritate simplă. Chestorii sunt aleşi în acelaşi mod.

Vicepreşedinţii şi chestorii, împreună cu preşedintele, fac parte din Biroul Parlamentului. Biroul PE stabileşte norme pentru buna funcţionare a Parlamentului. Printre alte sarcini, acesta elaborează proiectul preliminar de buget al Parlamentului şi decide cu privire la chestiuni administrative, de personal şi organizatorice.

Pe lângă rolul lor în cadrul Biroului, vicepreşedinţii îl pot înlocui pe preşedinte, inclusiv în ceea ce priveşte prezidarea dezbaterilor în plen şi reprezentarea Parlamentului în cadrul unor ceremonii sau acte specifice, atunci când este necesar. Chestorii se ocupă de chestiuni administrative care îi afectează în mod direct pe eurodeputaţii şi sunt membri ai Biroului în calitate de consilieri.

La alegerea membrilor Biroului PE, grupurile politice urmăresc să se asigure că vicepreşedinţii şi chestorii reflectă în linii mari componenţa numerică a grupurilor şi iau în considerare rezultatele votului în urma alegerii preşedintelui.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

26 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9423
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6194
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8107
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8196
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.1764

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro