Parteneriat între FAPT şi FRO pentru promovarea oinei

F.A.
Sport / 22 august 2013

Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică (FAPT) din România şi Federaţia Română de Oină (FRO) au încheiat un parteneriat prin care oina, sportul tradiţional românesc, va fi promovat în cadrul evenimentelor organizate de Asociaţiile de Promovare a Turismului din regiunile din România, conform unui comunicat de presă.

Corina Martin, Preşedinte Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România, a declarat: "Apreciez ca o oportunitate excelentă promovarea oinei ca sport tradiţional românesc, asociat cu promovarea pe care noi, asociaţiile de promovare turistică, o facem prin evenimentele şi campaniile noastre în regiunile pe care le reprezentăm. Suntem onoraţi să devenim parteneri ai Federaţiei Române de Oină, pentru organizarea unor activităţi care să ducă la promovarea acestui sport. Strategia Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică urmăreşte orientarea către tot ce e autentic românesc: tradiţii, istorie, cultură, gastronomie, iar începând de azi şi sportul, respectiv oina".

"Sunt încântat că ideea noastră de a propune asocierea cu asociaţiile regionale de promovare turistică s-a bucurat de o atitudine pozitivă, şi sunt convins că împreună vom contribui la transmiterea pe mai departe a tradiţiei practicării oinei. Oina nu este doar un sport, ca oricare altul, ci şi o atitudine pătrunsă de conştiinţa luptătoare pentru respectarea tradiţiilor neamului nostru", a spus Nicolae Dobre, Preşedinte Federaţia Română de Oină.

Comisia de Oină este una dintre cele 13 comisii care compuneau Federaţia Societăţilor Sportive din România (FSSR), federaţie creată la începutul lunii decembrie 1912.

În ceea ce priveşte Federaţia Română de Oină, aceasta a fost creată în iunie 1932 şi îşi desfăşoară activitatea sub Inaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regele Mihai I. Jocul de oină, ce păstrează amintirea unor manifestări şi evenimente legate de istoria şi trăirile poporului român, a fost practicat de generaţii întregi, care au reprezentat toate păturile sociale, toţi apreciindu-i deopotrivă valenţele ce îl caracterizează.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb