Partidele au rămas cu campania electorală... în stradă

OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică /

Partidele au rămas cu campania electorală... în stradă

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare a trecut, cetăţenii şi-au exprimat simpatiile sau antipatiile la vot, rezultatele au fost validate, dar la nivelul străzii încă mai sunt bannere din care politicienii zâmbesc amabil către electorat.

Partidul Mişcarea Populară este în continuare foarte prezent, cel puţin la nivelul Capitalei. Bannerele cu Elena Udrea şi restul echipei se găsesc din plin, un neavizat ar putea crede că urmează o nouă rundă de alegeri. Şi nu este foarte departe de adevăr, sâmbătă 7 iunie PMP îşi va alege noua conducere. Cum procesul de unificare a dreptei, demarat de PDL şi PNL, nu pare să-i includă şi pe "populari", este evident că acest congres este foarte important pentru evoluţia ulterioară a partidului. În ciuda criticilor primite după anunţarea rezultatelor de la alegerile europarlamentare, Elena Udrea se bucură în continuare de susţinere , liderul Organizaţiei Judeţene a PMP Olt, Marian Vasile, a anunţat că o va susţine dacă îşi va depune candidatura la şefia formaţiunii. În actualul context există şanse mari ca noul şef al partidului să candideze pentru alegerile prezidenţiale. Preşedintele interimar al PMP a anunţat şi el că nici nu se pune problema ca partidul să continue fără Elena Udrea: " Exclus, doamna Udrea este un lider important al partidului nostru şi noi ne-am asumat foarte clar poziţia, şi toţi cei care susţin proiectele preşedintelui Traian Băsescu sunt bineveniţi în Mişcarea Populară". Aşa stând lucrurile, faptul că PMP îşi face în continuare campanie la nivelul străzii are o justificare.

Monica Macovei şi Theodor Stolojan încă îşi fac campanie pe câteva străzi ale Bucureştiului, chiar dacă ambii şi-au ridicat deja mandatele de membri ai Parlamentului European. De altfel, Theodor Stolojan şi Adina Vălean conduc delegaţia deputaţilor PPE din ţara noastră, formată din 6 membri PNL, 5 membri PDL, 2 membri UDMR şi 2 membri PMP. Cum în urma negocierilor dintre PNL şi PDL, ultimul nume poate să dispară de pe scena politică, aceste afişe "uitate" pe străzi pot căpăta o altă greutate, devenind piese de muzeu. Şi premierul şi-a păstrat zâmbetul în câteva postere uriaşe, membrii PSD încă aşteptând de la Victor Ponta să anunţe în mod oficial dacă va candida sau nu pentru preşedinţie. Candidatul independent Dănuţ Liga, cel mai probabil dezamăgit de numărul mic de voturi obţinute, şi-a abandonat bannerele din Sectorul 6. Dacă se mai întârzie puţin cu ridicarea bannerelor, cele două campanii electorale de anul acesta pot fi unite.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS