Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Partidul Comunist Chinez anunţă un plan de a prelua controlul asupra sectorului privat

J.P.
Internaţional /

Partidul Comunist Chinez anunţă un plan de a prelua controlul asupra sectorului privat

Preşedintele chinez Xi Jinping şi Comitetul Central al Partidului Comunist Chinez (PCC) au prezentat un plan pentru o "nouă eră" în care oficialii comunişti vor avea un control sporit asupra afacerilor din China, scrie Asia Financial Times, conform Hotnews.ro.

Planul a fost detaliat într-un document de 5.000 de cuvinte intitulat "Opinie asupra Întăririi Frontului de Muncă Unit al Economiei Private în Noua Eră" , toate regiunile şi departamentele din ţară primind instrucţiuni să urmeze noile reglementări. Prezentarea documentului a fost cea mai importantă ştire miercuri seara la CCTV (China Central Television), radiodifuzorul de stat al regimului comunist, acesta relatând că preşedintele a emis "instrucţiuni importante".

Obiectivul final al partidului este de a exercita controlul ideologic asupra mediului privat, documentul urmărind să "orienteze mai bine înţelepciunea şi întărească oamenii de afaceri privaţi asupra obiectivului şi misiunii de a realiza revitalizarea poporului chinez" prin întărirea controlului asupra mediului privat şi antreprenorilor.

Instrucţiunile lui Xi au fost emise înaintea unei conferinţe de presă despre exact subiectul respectiv. Acesta a anunţat că partidul vrea să vadă "un front unit" între afacerile private şi companiile de stat.

De la al XVIII-lea Congres Naţional al PCC din luna mai a acestui an, membrii Comitetului Central şi Xi au propus o serie de noi concepte şi strategii, adoptând o serie de măsuri majore pentru a ghida şi promova "frontul unit" de muncă în domeniul privat. Oficialii comunişti afirmă că aceste acţiuni au produs "rezultate remarcabile".

Documentul prezentat de oficialii comunişti argumentează că pe măsură ce economia a crescut şi s-a diversificat "aceste măsuri vor aduce o revitalizare a naţiunii chineze sub ideile lui Xi Jinping", acesta incluzând peste 100 de măsuri inclusiv instrucţiuni privind selectarea personalului responsabil de implementarea lor.

"Trebuie să vedem de asemenea că socialismul cu caracteristici chineze a intrat într-o nouă eră iar pe măsură ce economia privată a continuat să se extindă riscurile şi provocările au crescut semnificativ, valorile şi interesele economiei private s-au diversificat tot mai mult, frontul unit de muncă al economiei private confruntându-se cu noi situaţii şi sarcini", mai afirmă documentul.

"Pentru a implementa meticulos deciziile majore şi directivele Comitetului Central al Partidului, pentru a întări mai mult conducerea Partidului şi a frontului de muncă al economiei private şi pentru a integra mai bine înţelepciunea şi forţa angajaţilor din mediul privat către obiectivul şi sarcina de a realiza o mai mare reîntinerire a naţiunii chineze, următoarele opţiuni sunt deci oferite".

Scopul principal al măsurilor prezentate este de a "întări controlul conducerii partidului asupra economiei private şi apropierea mai strânsă a persoanelor din mediul privat în jurul partidului".

Documentul pune pe tapet o schimbare de paradigmă majoră. Anterior mediul privat nu era considerat foarte important pentru membrii de partid sau influenţă în cadrul regimului dar gradual a căpătat o importanţă majoră pentru nomenclatura comunistă.

Potrivit noilor reglementări firmele private vor fi obligate să angajeze un anumit număr de membri înregistraţi ai partidului comunist, aceasta fiind deja o practică îndelungată în cadrul companiilor mari dar nu şi în cazul afacerilor mici. Cadrele se vor asigura că afacerile vor urma ideologia "ghidată de Gândurile asupra Socialismului cu Caracteristici Chineze în Noua Eră ale lui Xi Jinping".

Ele vor urmări de asemenea ca oamenii de afaceri din mediul privat să promoveze ultimele lozingi ale PCC, printre îndatoririle cadrelor numărându-se şi întărirea orientării ideologice, ghidarea afaceriştilor pentru a atinge un grad mai ridicat de autodisciplină, construirea unei linii ideologice puternice şi apărarea valorilor morale şi crearea unei imagini publice pozitive, potrivit cerinţelor PCC.

Cadrelor li se va cere să îmbunătăţească în mod continuu respectarea legii şi standardele morale ale cetăţenilor, urmând a fi create canale de comunicare între afacerile private şi partid pentru a raporta progesele înregistrate şi alte chestiuni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Este exact corectitudinea politica a marxismului occidental in varianta chinezeasca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

19 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5464
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3917
Gram de aur (XAU)Gram de aur254.7806

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
ROMANIAN ENERGY DAY 2020
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie