Partidul Forţa Dreptei a înregistrat un proiect în Parlament care interzice total publicitatea la jocurile de noroc

S.B.
Politică / 22 martie

Partidul Forţa Dreptei a înregistrat un proiect în Parlament care interzice total publicitatea la jocurile de noroc

Parlamentarii din Forţa Dreptei, susţinând propunerea organizaţiei de Tineret a partidului, au înregistrat la Parlament proiectul prin care este interzisă orice fel de publicitate la jocurile de noroc, informează news.ro.

Potrivit propunerii legislative reclama la jocurile de noroc va avea parte de un regim similar cu cel al publicităţii la tutun sau alcool.

"Este timpul la joaca alba-neagra pe care a făcut-o PNL şi PSD cu celelalte iniţiative legislative din acest domeniu să înceteze. Situaţia trebuie să fie ori albă, ori neagră! Nu se poate ca în acest domeniu care produce atât de multe drame în familii şi în vieţile multor oameni, Legislativul, Guvernul, să se joace pur şi simplu cu destinul acestor oameni. Este timpul ca Parlamentul să intervină în mod radical şi să interzică total reclamele la jocurile de noroc. Nu merge cu jumătăţi de măsură, nu merge cu portiţe lăsate intenţionat în alte iniţiative legislative pentru a face jocul lobby-iştilor. E timpul ca reclamele la acest viciu să înceteze", a afirmat deputatul Ionel Dancă, conform comunicatului de presă al partidului Forţa Dreptei.

Cristian Opriş, preşedintele organizaţiei de Tineret Forţa Dreptei, a prezentat motivele care au dus la susţinerea acestui demers, evidenţiind agresivitatea şi răspândirea reclamelor la jocurile de noroc constatată în toate mediile (de la mediul online, la cel audiovizual sau cel offline).

"Organizaţia Mondială a Sănătăţii a definit dependenţa de jocuri de noroc ca fiind o afecţiune psihică gravă! Or, prin perpetuarea reclamelor la jocurile de noroc nu facem decât să încurajăm oamenii să devină dependenţi de acest viciu. Pe data de 8 martie Belgia a adoptat o lege care prevede interzicerea reclamelor la jocurile de noroc, iar o altă ţară care face paşi în aceeaşi direcţie este Marea Britanie, care le-a interzis influencerilor şi vedetelor din sport şi din showbiz să facă reclame pentru jocurile de noroc", a declarat liderul Tineretului Forţa Dreptei, amintind faptul că în România o petiţie online a strâns deja peste 154 de mii de semnături la iniţiativa Comunităţii Declic, mai indică sursa citată.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Va deveni lege? Hm! Proiectul include si ,,invitatiile" insistente de pe Net la Unibet & co, cumva?

    ce face omul cu mana dreapta???

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9696
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6562
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7565
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.0418

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro