Patriarhul Daniel a oficiat Sfânta Liturghie în mănăstirea Pokrovsky din Moscova

G.F.
Internaţional / 03 decembrie 2017

Patriarhul Daniel a oficiat Sfânta Liturghie în mănăstirea Pokrovsky din Moscova

Patriarhul Daniel a oficiat astăzi Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului din Moscova, unde se află moaştele Sfintei Matrona, cu prilejul centenarului restabilirii patriarhiei ruse.

Aceasta este prima slujire a unui Patriarh al României în aşezământul monahal din Rusia, anunţă Patriarhia Română, prin intermediul unui comunicat de presă.

Duminica aceasta, alături de Părintele Patriarh Daniel au slujit: IPS Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei; IPS Părinte Veniamin de Orenburg; PS Irineu de Orsk şi Gai. De asemenea, dintre membrii delegaţiei Bisericii Ortodoxe Române au slujit: Pr. Michael Tiţa, Consilier Patriarhal, Pr. Eugeniu Rogoti, Arhid. Maxim Ţifiu, Consilier Eparhial, şi diac. Ionuţ Mavrichi de la Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

La finalul Sfintei Liturghii, Patriarhul României a rostit o omilie la duminica a 26-a după Rusalii (conform calendarului iulian nerevizuit) în care se face referire la Pilda bogatului căruia i-a rodit ţarina.

În continuare, stavrofora Teofania, stereţa aşezământului monahal, a oferit Părintelui Patriarh Daniel o icoană reprezentând pe Sfânta Matrona din Moscova şi un buchet de flori.

Patriarhul României a mulţumit maicii stareţe pentru buna primire şi ospitalitatea de care a dat dovadă.

Am fost primiţi cu multă bucurie şi ne-a oferit aceasta biserica pentru a sluji ierarhi români şi ruşi. Suntem deosebit de bucuroşi că ne-am putut închina moaştelor sfintei Matrona care este cunoscuta în Moscova şi în întreaga Rusie, a spus Preafericirea Sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro