Abonament gratuit

Patronatele din turism cer Guvernului să înfiinţeze Autoritatea Naţională pentru Turism

B.D.
Companii /

Patronatele din turism cer Guvernului să înfiinţeze Autoritatea Naţională pentru Turism

Patronatele din turism cer aprobarea înfiinţării Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat, după ce Ministerul Turismului a fost desfiinţat în organigrama noului Executiv, iar acest domeniu este reprezentat "ca un departament oarecare" în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, arată Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) într-un comunicat.

Această măsură, va duce la dezvoltarea sectorului în viitor, va asigura continuarea şi coerenţa măsurilor reglementate, pentru finalizarea actelor normative aflate în dezbatere publică şi dezvoltarea acestor măsuri care s-au dovedit foarte importante pentru economia naţională, argumentează patronatrele..

"După ce turismul a avut parte în ultimii ani de un minister propriu, ceea ce a avut efecte pozitive pentru acest domeniu, în organigrama noului executiv nu se mai regăseşte nici ca un nume în coada unui minister mai mare, cum s-a întâmplat cu ani în urmă. Pentru ca sectorul să nu intre într-un con de umbră, fiind reprezentat doar de un departament oarecare în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Patronatele din turism cer Guvernului înfiinţarea unei Autorităţi Naţionale pentru Turism, condusă de un Preşedinte cu rang de Secretar de Stat", a declarat Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Patronatul arată că majoarea ponderii aportului sectorului turism în PIB-ul României în ultimii ani a fost posibilă datorită măsurilor aprobate de toţi reprezentanţii partidelor politice aflate în Parlament.

Ei afirmă că, de-a lungul timpului, FPTR a participat şi a prezentat propuneri pe parcursul procesului legislativ, inclusiv pentru Legea Turismului, astfel încât aceasta să devină "constituţia" turismului pentru următorii 5-20 de ani.

Pentru asigurarea unei reglementari fluente, specialiştii în turism, membri în Comitetul Director al FPTR propun completarea Ordonanţei de Urgenţă nr.68/2019 cu aprobarea înfiinţării Autorităţii Naţionale pentru Turism şi structura organizatorică a acesteia.

Federaţia mai solicită constituirea unei comisii mixte, formată din specialişti ai Guvernului, Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri şi reprezentanţi ai FPTR, în vederea completării şi îmbunătăţirii Programului de Guvernare - capitolul Turism, pe care îl consideră mult prea sumar tratat pentru uriaşa importanţă a acestui domeniu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie