Antibiotice Iaşi

Paula Pîrvănescu cere Guvernului României să "întindă o mână de ajutor" companiilor de tip start-up

I.M.
Companii / 23 martie 2020

Paula Pîrvănescu cere Guvernului României să "întindă o mână de ajutor" companiilor de tip start-up

Paula Pîrvănescu, Preşedinte RBC face un apel către Guvernul României să "întindă o mână de ajutor" pentru salvarea companiilor de tip start-up (microîntreprinderi şi profesii liberale) care, în această perioadă duc o grea luptă de supravieţuire din punct de vedere economic, searată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, Paula Pîrvănescu, propune ca beneficiarii programului Start up Nation să poată decide încetarea temporară a activităţii fără să li se aplice nerealizarea indicatorilor stabiliţi prin acordul de finanţare privind crearea locurilor de muncă şi achiziţia de echipamente pentru o perioadă de minim 6 luni de zile dar şi suspendarea plăţii ratelor de credit pe o perioadă de 6 luni de zile pentru beneficiarii programului Start up Nation 2018.

Totodată, preşedintele RBC cere rambursarea contravalorii biletelor de tratamentachiziţionate de către pensionari prin CNPP; limitarea achiziţiilor realizate de companii private, publice, fonduri de investiţii, fonduri suverane, instituţii financiare (entităţi juridice extra-UE) la maxim 10 % din capitalul companiilor româneşti cotate la BURSA; compensaţii financiare pentru firmele organizatoare de evenimente tip forumuri de afaceri, conferinţe, târguri, expoziţii, peste 500 participanţi, care au fost anulate în urma crizei COVID-19; rambursarea contravalorii tichetelor de participare prin programul de internaţionalizare pentru agenţii economici care au făcut aceste cheltuieli în perioada martie 2020 - mai 2020.

Pentru contractele agenţilor economici cu instituţiile publice Paula Pîrvănescu propune ca penalităţile să NU fie aplicate.

În acelaşi timp, aceasta cere înfiinţarea unui fond de solidaritate de 1 miliard euro pentru sprijinirea microîntreprinderilor şi profesiilor liberale care au avut pierderi în perioada martie 2019 - martie 2020, 50% din cifra de afaceri.

De asemenea, preşedintele RBC propune suspendarea îndeplinirii indicatorilor stabiliţi prin contractul de finanţare, pe o perioadă de 4 luni de zile, pentru proiectele finanţate din fonduri europene (achiziţia de echipamente şi crearea locurilor de muncă) şi achiziţionarea unor drone de către stat pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare în timpul crizei COVID-19.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Penala asta e bun intentionata. Posibil sa aiba mai multe asocieri de umbra in start-up sau mici firme.....Oricum PENALA ramine pina la capatul vietii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ICT

INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Boromir

Curs valutar BNR

11 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9265
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0491
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4882
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7238
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3472

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro