Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

PE 25 NOIEMBRIE:CCR discută sesizările PNL cu privire la cele două OUG care prevăd creşteri salariale pentru bugetari

A.P.
Anticorupţie /

CCR discută sesizările PNL cu privire la cele două OUG care prevăd creşteri salariale pentru bugetari

Curtea Constituţională va dezbate pe 25 noiembrie sesizările PNL cu privire la două proiecte de lege adoptate cu majoritatea voturilor PSD care prevăd creşteri salariale pentru funcţionarii publici ai administraţiei publice locale şi Parlamentului. Liderul deputaţilor PNL Florin Roman a precizat că iniţiativele legislative au fost adoptate cu încălcarea principiului bicameralismului şi neavând o sursă de finanţare pentru acele majorări, conform News.

Astfel, Curtea va discuta pe 25 noiembrie legea de modificare a Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă şi obiecţia de neconstituţionalitate referitoare la Legea care completează Legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, ambele ale PNL.

"Grupul deputatilor PNL a atacat la CCR două legi votate de majoritatea PSD, în ultima şedinţă de vot final. Prima lege atacată este cea referitoare la acordarea de sporuri şi creşteri salariale în administraţia publică centrală şi Parlament. Amendamentele vizând creşterea cu 15% pentru «complexitatea muncii», nu au fost discutate la Senat, unde proiectul iniţial prevedea o cu totul altă tema de reglementare. Prin urmare, noi considerăm că a fost încălcat principiul bicameralismului. În altă ordine de idei a fost încălcată legea responsabilităţii fiscale, care obligă iniţiatorul să precizeze sursa de finanţare pentru proiectele cu impact bugetar. Sunt doar doua din cele mai importante argumente pe care le-am folosit în sesizarea către CCR", a afirmat Florin Roman, potrivit unui comunicat de presă remis vineri News.ro.

El a mai spus că grupul deputaţilor PNL a atacat la CCR şi majorarea etapizată a ISR, care presupune creşterea ajutoarelor sociale, de tip venit minim garantat, potrivit News.

"În acelaşi timp, grupul deputatilor PNL a sesizat CCR in cazul majorării etapizate a ISR, care presupune şi creşterea ajutoarelor sociale, de tip venit minim garantat. PNL încurajează munca, nu nemunca, motiv pentru care am şi legiferat ca cei care refuza un loc de munca sa nu mai beneficieze de ajutoare sociale. PNL este pregătit sa atace la CCR orice proiect populist al PSD care aruncă în aer finanţele României", a conchis Roman.

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, decizional, un proiect de lege care modifică şi completează Legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, astfel încât şi alte categorii de funcţionari publică să beneficieze de majorarea cu 15% a salariului de bază, cum ar fi cei care lucrează la Administraţia Prezidenţiala, Secretariatul General al Guvernului şi Parlament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
ADAMA

Curs valutar BNR

28 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1525
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5548
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3881
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0990

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie