PE condamnă eforturile continue ale Rusiei de a submina democraţia europeană

F.D.
Internaţional / 8 februarie

PE condamnă eforturile continue ale Rusiei de a submina democraţia europeană

Parlamentul European avertizează că eurodeputaţii avertizează că politicieni aleşi şi partide din Europa servesc cu bună ştiinţă interesele Moscovei, subminând unitatea şi democraţia UE, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, într-o rezoluţie adoptată joi cu 433 voturi pentru, 56 împotrivă şi 18 abţineri, Parlamentul îşi exprimă indignarea şi îngrijorarea profundă cu privire la eforturile continue ale Rusiei de a submina democraţia europeană prin diferite forme de ingerinţă şi dezinformare.

Odată cu încercarea Kremlinului de a crea diviziuni între cetăţenii europeni, textul evidenţiază modul în care Moscova recrutează unii eurodeputaţi ca "agenţi de influenţă" şi a creat un sistem de dependenţe prin intermediul anumitor partide politice europene, inclusiv prin finanţare, care apoi acţionează ca amplificatori ale propagandei ruse şi servesc intereselor Rusiei.

Exprimându-şi profunda îngrijorare cu privire la relatările recente din mass-media potrivit cărora eurodeputata letonă Tatjana ®danoka ar fi acţionat ca informator pentru serviciul de securitate rus FSB, rezoluţia subliniază că este imperativ ca atât Parlamentul European, cât şi autorităţile letone să investigheze temeinic această chestiune, pentru a stabili sancţiunile şi procedurile penale adecvate. În acelaşi timp, rezoluţia indică şi alte cazuri de eurodeputaţi care servesc cu bună ştiinţă interesele Rusiei, inclusiv prin misiuni false de observare a alegerilor în teritoriile ocupate de Rusia.

Rusia vizează diferite ţări ale UE

Referindu-se la dezvăluirile periodice din întreaga Europă de-a lungul anilor, deputaţii sunt indignaţi de faptul că Rusia, adesea încălcând legislaţia statelor membre ale UE, a găsit modalităţi de a oferi finanţare semnificativă partidelor politice, politicienilor, oficialilor şi mişcărilor din mai multe ţări democratice pentru a interveni şi a câştiga influenţă în procesele lor democratice. Acestea includ acordarea de împrumuturi bancare, acorduri de cumpărare şi comerciale şi facilitarea activităţilor financiare. Textul enumeră, de asemenea, exemple de încercări recente de ingerinţă ruseşti în diferite ţări, inclusiv furnizarea de discursuri partidelor politice de extremă dreapta şi actorilor din Germania şi Franţa cu scopul de a submina sprijinul public pentru Ucraina, dar şi din Slovacia. Deputaţii sunt, de asemenea, îngrijoraţi de dezinformarea pe scară largă şi de conţinutul ilegal răspândit pe platforma de socializare X (Twitter).

În ceea ce priveşte sprijinul Moscovei pentru mişcările separatiste din Europa, deputaţii sunt extrem de îngrijoraţi de presupusele relaţii dintre secesioniştii catalani, inclusiv reprezentanţii guvernului regional catalan, precum şi fostul preşedinte regional şi actualul eurodeputat Carles Puidgemont, pe de o parte, şi administraţia rusă, pe de altă parte. Parlamentul doreşte ca astfel de cazuri referitoare la contactele dintre deputaţii catalani în cauză şi reprezentanţii Rusiei să fie înaintate Comitetului consultativ al Parlamentului European pentru conduita deputaţilor în vederea unui evaluări suplimentare.

Rezoluţia menţionează, de asemenea, că ingerinţa Rusiei în Catalonia ar face parte dintr-o strategie mai amplă a Rusiei de promovare a destabilizării interne şi a dezbinării UE. Parlamentul solicită, de asemenea, autorităţilor judiciare competente să efectueze anchete eficace cu privire la legăturile deputaţilor care ar fi asociaţi cu Kremlinul.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. PE sunt niste tirani.

  1. Asa este, de acord

   Si Rusia e cea mai democrata tara, depasita doar de Coreea de Nord.

   "PE sunt niste tirani" vanduti,

   intereselor antieuropene, 

   iar influenta din Rusia o mare prostie,

   ca doar rusii mor de foame si beau vodka toata ziua  

   Mama ce bumerang .... m-ai dus si m-ai intors...

   1. Nimeni nu vinde pe nimeni: daca mai treci la biblioteca si tragi de 3 carti istorce economice...ai sa vezi ca nimeni nu vide nimic, nimeni nu detine nimic... ci doar se transfera activele si dreptul de mulgere rents intre generatii si participanti la joc. 

   2. dupa w2 si Rusia a muls Romania si alte State de destul rents in forma de livrari aur periodice...ei ne-au dat de "mancat si cc" si noi am fost Obligati (prin peguirea leului de rubla) sa dam aur...ca rusul nu dadea doi bani pe leul nostru... Deci si Rusia a "detinut" interese asupra statelor puse in blocul URSS!  

   Daca mergem mai in istori o sa vedem ca nici Rusia nu a Detinut Teritoriul pe care il tot Proclama,trambiteaza, vizeaza..... la o medie sa zicem de 2000 de ani... putem scoate suma kmptrilor patrati detinut.... daca ma duc mai in spate de 2000 ... e jungla treaba.... 

   Ca rusul de la butoane ... cauta o explicatie la jaful comis ..e alta treaba... 

   E ca si cum ma duc sa fur casa unuia ... pentru ca eu am documente de mostenire de acum 300 de ani... Trecand peste legile prezente ale societatii... 

   s c c r e t 

  Rusnacia isi baga coada peste tot, interviu putler cu tucker, wtf is that? sa -si spuna putin minciunile si manipularea pt extremistii de dreapta, ascultatorii lui tucker.

  deci propaganda rusnaca e vie bine mersi. cred ca ai l-au chemat pe tucker, si toate intrebarile vin de la kgb. pacat ca multi chiar pun botul la asa ceva.  

  1. In 1941 John Cudahy a facut tot asa un interviu cu Hitler pentru revista Life... Americanilor le place sa auda si versiunea inamicului, probabil ca sa-l inteleaga mai bine.

   Sigur Fucker nu e Cudahy... :) 

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb