PE FINAL DE MANDATConsiliul BVB convoacă acţionarii pentru trecerea la conducere dualistă

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 septembrie 2015

Consiliul BVB convoacă acţionarii pentru trecerea la conducere dualistă

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti au fost convocaţi, pe 28 octombrie, să aprobe modificarea Actului Constitutiv al Societăţii structurat pe sistemul dualist de administrare.

Mandatul conducerii BVB se încheie în februarie 2016.

Subiectul conducerii dualiste nu este unul nou.

În aprilie 2013, acţionarii BVB au aprobat, la cererea SIF Moldova, mandatarea Consiliului Bursei pentru a propune proximei adunări generale a acţionarilor modificarea Actului constitutiv al Bursei, în sensul schimbării formei de administrare, din sistem unitar în sistem dualist.

Această convocare nu a venit, iar în iulie 2013, SIF Moldova a solicitat din nou să fie chemaţi acţionarii, pentru discutarea trecerii la sistemul de conducere dualist. Consiliul Bursei de Valori Bucureşti a decis atunci să nu convoace Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA).

Potrivit actului constitutiv, propus de conducere, BVB va fi administrată în sistem dualist de către un Directorat şi de un Consiliu de Supraveghere.

Consiliul de Supraveghere este format din 7 membri persoane fizice. Membrii Consiliului de Supraveghere sunt aleşi de către Adunarea Generală a Acţionarilor pentru un mandat de 4 ani (începând cu data validarii de către ASF). Aceştia nu pot fi realeşi decât o singură dată.

Membrii Consiliului de Supraveghere nu pot fi membri ai Directoratului sau angajaţi ai Societăţii.

Consiliul de Supraveghere alege din rândul membrilor săi un Vicepreşedinte.

Potrivit documentului, conducerea Societăţii este asigurată de un Directorat, format din 3 membri, desemnaţi de Consiliul de Supraveghere pentru un mandat de 4 ani. Membrii Directoratului trebuie să îndeplinească condiţiile de calificare şi experienţa profesională stabilite de prevederile legale relevante.

Membrii Directoratului, soţul/soţia sau rudele acestora, precum şi afinii până la gradul al doilea inclusiv nu pot fi acţionari, administratori, cenzori, angajaţi, agenţi pentru servicii de investitii financiare, reprezentanţi ai compartimentului de control intern la un intermediar sau persoane implicate cu acesta.

Consiliul de Supraveghere numeşte Preşedintele Directoratului, cu votul majorităţii membrilor săi, precum şi pe ceilalţi membri ai Directoratului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9186
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6835
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9766
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7021
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.0437

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro