PE FONDUL CREŞTERII MAI RAPIDE A CHELTUIELILOR DECÂT A VENITURILORProfitabilitatea Aages scade cu 30%, în primele trei luni ale anului

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 12 mai

Profitabilitatea Aages scade cu 30%, în primele trei luni ale anului

Aages Târgu Mureş, companie ce produce instalaţii de încălzire prin inducţie, a obţinut pentru primele trei luni ale acestui an, un profit net de 1,16 milioane de lei, cu 30% sub cel din primul trimestru al anului trecut, în condiţiile creşterii cheltuielilor într-o dinamică mai accelerată decât cea a veniturilor, conform raportului societăţii publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile operaţionale s-au ridicat la 11,35 milioane de lei, cu 21% peste cele din primele trei luni ale anului trecut, scăderea puternică a cifrei de afaceri fiind compensată de creşterea veniturilor aferente costului producţiei în curs de execuţie.

Pe de altă parte, cheltuielile operaţionale s-au situat la 9,86 milioane de lei, cu 33% peste cele din primele trei luni ale lui 2021. Cheltuielile cu mărfurile şi materialele au fost de 5,35 milioane de lei, cu 62% peste cele din primul trimestru al anului trecut, în timp ce cheltuielile cu personalul s-au ridicat la 2,89 milioane de lei, în creştere cu 14,9%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

În aceste condiţii, Aages Târgu Mureş a raportat pentru primul trimestru al anului un profit operaţional de 1,49 milioane de lei, cu 23% mai mic decât cel din primele trei luni ale lui 2021, rezultat ce a fost erodat de mică pierdere financiară.

Producătorul de instalaţii de încălzire prin inducţie va plăti, în data de 9 iunie, un dividend de 0,2 lei care, faţă de preţul acţiunii AAG de astăzi, de 3,3 lei, oferă un randament brut de 6%.

Acţionarul majoritar al companiei este AAGES Head Invest, cu o deţinere de 54,99% din societatea a cărei evaluare bursieră se ridică la 33 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1379
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1954
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5513
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8751

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro