Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

PE FONDUL ÎNREGISTRĂRII VÂNZĂRII UNUI ACTIV Mecanica Cehlău - profit peste opt milioane de lei, la finele lunii septembrie

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Mecanica Cehlău - profit peste opt milioane de lei, la finele lunii septembrie

Mecanica Ceahlău (MECF) a raportat un profit net de 8,37 milioane de lei, după primele nouă luni ale acestui an, de aproape cinci ori mai mare decât cel din aceeaşi perioadă a anului 2018, când producătorul de utilaje agricole a obţinut un profit de 1,75 milioane de lei, se arată în raportul companiei remis la finele săptămânii trecute Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este un rezultat ce apare ca urmare a prinderii, în rezultatele financiare, a banilor încasaţi pentru un teren în suprafaţă de 23.523 de metri pătraţi din Piatra Neamţ şi a construcţiilor situate pe acesta, activ ce a fost înstrăinat de companie în vara acestui an.

În aceste condiţii, Mecanica Ceahlău a raportat, pentru primele nouă luni ale anului, încasări din vânzarea de imobilizări corporale de 21,18 milioane de lei, faţă de numai 0,16 milioane de lei, raportate pentru finele lunii septembrie 2018.

Pe de altă parte, după primele trei trimestre ale lui 2019, cifra de afaceri a companiei s-a diminuat cu circa 8%, până la 22,09 milioane de lei, faţă de cele 24,04 de milioane de la finele lunii septembrie 2018.

După primele nouă luni ale anului, activele totale ale companiei erau de 77,953 milioane de lei, cu 14,71% peste cele de la începutul anului, cea mai mare parte fiind dată de cele circulante, în sumă de 59,366 milioane de lei, în creştere cu 21,94%, pentru acelaşi interval de raportare.

Datoriile totale s-au situat la 11,786 milioane de lei, nivel în apropierea celui de la începutul anului, în timp ce datoriile curente erau, la data de 30 septembrie 2019, de 8,99 milioane de lei, în urcare cu 23,34% faţă de cele prinse în situaţia financiară a companiei la data de 1 ianuarie a acestui an.

La finalul lunii iunie 2019, SIF Moldova (SIF2) deţinea 73,3% din fabricantul de utilaje agricole.

Valoarea de piaţă a Mecanica Ceahlău la Bursa de Valori Bucureşti este de 38,14 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS