Pehart Grup ia în calcul posibilitatea producerii de hidrogen verde ca sursă de energie alternativă

G.U.
Companii / 24 noiembrie

Pehart Grup ia în calcul posibilitatea producerii de hidrogen verde ca sursă de energie alternativă

Discuţiile despre reducerea emisiilor de carbon pentru protejarea viitorului planetei sunt o prioritate pe agenda guvernelor celor mai multe state din lume. Cu obiectivul declarat de a scădea amprenta de carbon prin folosirea de tehnologii care protejează mediul, Pehart Grup este una dintre primele companii româneşti care doreşte să facă paşi importanţi în producerea hidrogenului verde pentru uzul industrial, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Cel mai mare convertor de produse de hârtie pentru uz casnic şi industrial din România, Pehart Grup realizează un studiu de prefezabilitate pentru analizarea implementării tehnologiilor energetice bazate pe hidrogen. Producătorul de hârtie pentru uz casnic şi industrial a semnat deja un contract cu cercetătorii de la ICSI Energy Râmnicu Vâlcea, specializaţi în implementarea, dezvoltarea şi popularizarea în România a tehnologiilor energetice bazate pe hidrogen. Pehart Grup îşi propune:

Instalarea unui parc fotovoltaticpentru producţia de energie verde;

Instalarea unui electrolizor care să utilizeze energia produsă de parcul fotovoltaic pentru producţia de hidrogen verde;

Stocarea hidrogenului fabricat;

Amestecarea hidrogenului cu gazul natural şi utilizarea acestuia într-o centrală în cogenerare, care va include şi soluţii de captare a emisiilor de carbon;

"Compania Pehart este preocupată de multă vreme de reducerea emisiilor de carbon prin utilizarea tehnologiilor prietenoase cu mediul", spune Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup. "An de an am căutat să evoluăm din acest punct de vedere, să fim la curent cu tot ce e nou în domeniu şi să găsim soluţii care să ajute cât mai mult la scăderea amprentei de carbon. Faptul că acum realizăm studii de prefezabilitate pentru producerea hidrogenului verde pentru uzul industrial se înscrie pe linia acestor preocupări. Suntem convinşi că tehnologiile energetice bazate pe hidrogen reprezintă viitorul şi nu doar în industrie, ci pentru toată lumea. Şi chiar dacă acum producerea hidrogenului verde nu este folosită pe scară largă în România, credem că se poate dezvolta în următorii ani. Acesta este un trend important în Europa, pe care ne dorim să-l urmăm", mai spune managerul general al Pehart.

Potrivit comunicatului, compania Pehart produce anual 100.000 tone de hârtie tissue în cele două fabrici ale sale de la Petreşti-Sebeş, judeţul Alba şi Dej, judeţul Cluj şi are o capacitate de procesare a produselor finite de peste 75.000 tone. 70% din întreaga cantitate de produse de uz casnic şi industrial este vândută în România, iar compania asigură producţia şi pentru o mare parte dintre produsele marcă proprie ale lanţurilor de retail. Pehart Grup este prezent cu produse de uz casnic şi industrial în 18 ţări din centrul, estul şi sudul Europei şi deţine brandurile Pufina, Alint şi Altessa, dar produce şi jumbo rolls, role de hârtie mari, pentru clienţii industriali şi pentru consumul propriu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro