Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

PENTRU 22 MILIOANE DE LEIVictor Bostan a vândut 5% din Purcari

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Victor Bostan, fondatorul şi directorul executiv al Purcari Wineries (WINE) a vândut 5% din producătorul de vinuri din Republica Moldova, în data de 27 ianuarie, pentru 22 milioane de lei, se arată într-un raport al companiei remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tranzacţia, ce fost realizată prin Amboselt Universal, vehicul controlat în proporţie de 98,5% de Victor Bostan, a fost derulată prin piaţa "deal", la un preţ de 22 lei/acţiune.

Cumpărător este Dealbeta Investments Limited, entitate înfiinţată de Emerging Europe Growth Fund III (EEGF III), care la rândul său este administrată de Horizon Capital, firma de private equity ce îşi lichidase deţinerea la Purcari în octombrie anul trecut.

Acum, Horizon Capital a reintrat în acţionariatul producătorului de vinuri, investind şapte milioane de dolari într-o participaţie de 6,8% din Purcari Wineries.

"Horizon Capital a susţinut anterior Purcari prin intermediul EEGF II, un fond din 2008, realizând exit-ul prin listarea din februarie 2018 şi vânzarea accelerată din octombrie 2019, generând un randament de 3,3 ori

banii investiţi pentru investitorii fondului", se arată într--un raport remis de companie Redacţiei, adăugându-se că, peste pachetul de 5% cumpărat de la Amboselt Universal, EEGF III a achiziţionat acţiuni WINE de la un grup de investitori financiari.

Lenna Koszarny, Partener Fondator şi CEO al Horizon Capital, a declarat: "Pentru un orizont de 3 - 5 ani, credem într-un potenţial foarte mare de apreciere a valorii Purcari, de aceea, când a apărut oportunitatea, ne-am mişcat repede pentru a profita de ea şi ne bucurăm să revenim în acţionariatul companiei prin ultimul nostru fond, EEGF III".

După vânzarea pachetului de 5% către vehiculul administrat de Horizon Capital, Victor Bostan mai deţine 20,03% din companie.

Pentru primele trei trimestre ale anului trecut, Purcari Wineries a raportat un profit net de 29,4 milioane de lei, în creştere cu 14,8% faţă de cel din aceeaşi perioadă din 2018, evoluţie apărută în contextul creşterii veniturilor cu 22,3%, de la 113,3 milioane de lei după primele nouă luni ale lui 2018 la 138,6 milioane de lei, în intervalul ianuarie - septembrie 2019.

Purcari este ultimul emitent intrat în Piaţa Principală a BVB după ce, la începutul anului 2018, compania a derulat o ofertă publică de vânzare, prin care şi-a plasat în piaţă 9,8 milioane de titluri (reprezentând 49% din acţiunile societăţii), operaţiune ce s-a încheiat cu succes la preţul de 19 lei/titlu.

Valoarea de piaţă a producătorului de vinuri din Republica Moldova este de circa 464 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS