PENTRU 49,7 MILIOANE DE LEIO treime din Cemacon îşi schimbă proprietarul

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

O treime din Cemacon îşi schimbă proprietarul

Pachetul corespunde deţinerii avute de Business Capital For Romania - Opportunity Fund Cooperatief 

Un pachet de 31,2% din acţiunile producătorului de materiale de construcţii Cemacon (CEON) şi-a schimbat vineri proprietarul, pentru 49,7 milioane de lei, printr-o tranzacţie derulată prin piaţa "deal" a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pachetul corespunde deţinerii avute de Business Capital For Romania-Opportunity Fund Cooperatief U.A., fond cu sediul în Olanda şi controlat de Erste Bank care, la începutul lunii martie a acestui an, avea 31,23% din Cemacon. Cele 157,8 milioane de titluri CEON au fost schimbate la preţul de 0,315 lei, cu 3,67% sub referinţa din piaţa "regular".

Fondul a intrat în acţionariatul Cemacon în iulie 2015, în urma convertirii în titluri de proprietate a unei creanţe de 12 milioane de euro, ce-i fusese cesionată în 2013 de Banca Comercială Română (BCR), la care producătorul de materiale de construcţii avea un pachet de credite neperformante, ce a trecut printr-un proces de restructurare. Business Capital For Romania - Opportunity Fund Cooperatief era deţinut în proporţie de 83% de BCR, pachet ce ulterior a fost transferat către Erste Bank, restul fiind în posesia omului de afaceri Florin Pogonaru.

Cemacon este deţinut, în proporţie de 56,25% de Dragoş şi Adrian Pavăl deţineau, prin intermediul PIF Indus-trial şi Dedeman.

Anului trecut, fraţii Pavăl au cumpărat un pachet de circa 165 milioane de acţiuni Alro Slatina (ALR), reprezentând 23,16% din companie.

De asemenea, prin intermediul societăţii Dedeman, Dragoş şi Adrian Pavăl mai deţin 6,14% din acţiunile Transelectrica (TEL), 7,4% din Conpet (COTE) şi un pachet de 5,7% din Electrica (EL).

După primele trei luni ale anului curent, Cemacon a obţinut un profit net de 13,22 milioane de lei, mai mult decât dublu faţă de cel realizat la finele lui martie 2018, când compania a raportat un rezultat net de 6,18 milioane de lei.

Valoarea de piaţă a producătorului de materiale de construcţii la BVB este de 165,35 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS