Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

PENTRU A AFLA CINE A TRIMIS PERSOANELE IMPLICATE ÎN ASASINAREA LUI KHASHOGGI:Turcia pune presiune pe Arabia Saudită

A.T.
Internaţional /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Procurorul din Istanbul care cercetează moartea lui Jamal Khashoggi a cerut procurorului general al Arabiei Saudite să dezvăluie identitatea celui care a trimis echipa implicată în asasinarea jurnalistului, a informat preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, scrie Reuters.

Procurorul general al Arabiei Saudite, Al Mojeb a participat, ieri şi astăzi, la discuţii privind moartea lui Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul, cu procurorul Istanbulului.

Turcia a menţinut presiunea asupra saudiţilor, cerându-le o explicaţie completă şi a făcut publice mai multe dovezi care subminează negările iniţiale ale saudiţilor.

Arabia Saudită susţine că cei 18 suspecţi, în acest caz, vor fi puşi sub acuzare în ţară, în ciuda apelurilor de la Ankara privind extrădarea lor în Turcia.

"Ieri, procurorul nostru i-a transmis procurorului saudit că punerea sub acuzare poate avea loc doar în Turcia pentru că locul crimei este Istanbul", a declarat Erdogan.

Oficialii saudiţi trebuie, de asemenea, să dezvăluie cine a trimis o echipă de 15 persoane la Istanbul pentru a coordona operaţiunea de asasinare a lui Khashoggi, precum şi identitatea unui agent local care i-ar fi ajutat să scape de cadavru, a precizat Erdogan.

"Procurorul nostru a întrebat cine a trimis grupul care a venit aici şi a precizat că acest lucru trebuie cercetat. Oficialii saudiţi trebuie să dezvăluie identitatea agenţilor locali. Spuneţi-ne cine este această persoană şi o vom găsi. Nu putem lăsa această problemă nerezolvată, trebuie să o rezolvăm acum. Nu are rost să amânăm sau să încercăm să salvăm anumiţi oameni", a declarat Erdogan.

Procurorul saudit, Mojeb, a discutat cu procurorul din Istanbul înainte să se îndrepte către consulatul unde a fost ucis Khashoggi, a informat postul turc NTV.

Ieri, ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a cerut Riadului să încheie investigaţia cât de curând posibil: "Întreg adevărul trebuie dezvăluit. Credem că vizita lui Mujeb este importantă pentru ca aceste adevăruri să iasă la iveală", informează News.ro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS