PENTRU A SUSŢINE STARTUP-URI DIN DOMENIUL SUSTENABILITĂŢIIRazer înfiinţează fondul de 50 milioane de dolari ''RAZER GREEN FUND''

G.U.
Companii / 22 aprilie

Razer înfiinţează fondul de 50 milioane de dolari ''RAZER GREEN FUND''

Razer, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial, a anunţat lansarea noului său fond Razer Green, în valoare de 50 milioane dolari şi o investiţie iniţială în The Nurturing Co. Pte. Ltd. ("The Nurturing Co"), un start-up ce acţionează în domeniul produselor sustenabile, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Organizaţia este cunoscută în principal pentru crearea brandului BAMBOOLOO, una dintre primele mărci de hârtie igienică din bambus, ce nu utilizează deloc material plastic.

În martie 2021, Razer a trasat un plan de sustenabilitate pentru următorii 10 ani ca parte a iniţiativei sale #GoGreenWithRazer. Acest plan se bazează pe patru piloni esenţiali ce demonstrează angajamentul Razer de a ocroti mediul înconjurător, printre obiectivele sale numărându-se utilizarea unui procent de 100% energie regenerabilă până în 2025 şi atingerea neutralităţii în privinţa emisiilor de carbon până în 2030.

Conform comunicatului, în cadrul acestui plan de 10 ani, Razer a anunţat, de asemenea, mai multe iniţiative menite să educe şi să încurajeze jucătorii din întreaga lume să contribuie la cauzele ecologice, aceste acţiuni făcând parte din verticala Comunităţii Verzi. Printre exemplele concrete se numără campania Sneki Snek de protejare a unui milion de copaci, ce s-a bucurat de un succes răsunător, dar şi colecţia vestimentară Kanagawa Wave în ediţie limitată, confecţionată din plastic recuperat din ocean.

Susţinerea startup-urilor din domeniul sustenabilităţii prin Razer Green Fund

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Pământului şi în conformitate cu planul său de sustenabilitate pe 10 ani, Razer a alocat 50 de milioane de dolari pentru a sprijini şi a investi în start-up-uri de mediu şi de sustenabilitate. Fondul verde Razer va fi administrat de zVentures, ramura de investiţii a Razer şi va fi o parte importantă a activităţilor strategice de investiţii ale Razer.

Parte a verticalei Investiţiilor Verzi, Razer Green Fund va încerca să promoveze o mentalitate ecologică în rândul comunităţii de tineri, generaţia Y şi Gen Z, prin investiţii strategice selective. Aceste investiţii au ca scop accelerarea companiilor din domeniul sustenabilităţii, un accent deosebit fiind pus pe categorii precum energia regenerabilă sau gestionarea plasticului şi a emisiilor de carbon. Cu suportul Razer Green Fund, companiile pot dezvolta tehnologii inovatoare care pot contribui la îmbunătăţirea lumii pentru generaţiile viitoare.

"De la anunţarea planului de sustenabilitate pe 10 ani, Razer a fost inundată de solicitări cu privire la modul în care întreprinderile îşi pot accelera propriile iniţiative ecologice", a declarat Patricia Liu, Chief of Staff la Razer. "Fondul Verde Razer a fost creat pentru a le oferi start-up-urilor cu intenţii pozitive susţinerea de care au nevoie pentru a-şi dezvolta proiectele ambiţioase".

Razer dezvoltă un parteneriat cu BAMBOOLOO

Pentru a inaugura iniţiativa Green Fund, Razer a finalizat o investiţie iniţială în The Nurturing Co. prin zVentures. Parteneriatul va permite BAMBOOLOO (marca de hârtie igienică sustenabilă a companiei Nurturing Co.) să implementeze şi să furnizeze hârtie igienică din bambus în unele dintre birourile globale ale Razer, inclusiv în noul sediu central din Asia de Sud-Est şi în biroul din Malaiezia, ambele fiind pe cale să se deschidă în curând. Acest parteneriat face parte din planul Organizaţiei Verzi Razer, prin care Razer se va asigura că toate operaţiunile sale din sedii sunt 100% neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon.

Potrivit sursei citate, pasta de bambus s-a dovedit a fi alegerea durabilă pentru hârtia igienică. Pe lângă viteza de creştere, pasta de bambus necesită cu 90% mai puţină apă şi cu 70% mai puţin carbon pentru a fi produsă, în comparaţie cu pasta de celuloză din lemn. Trecând la hârtia igienică din bambus, o familie de patru persoane poate economisi peste 30.000 de litri de apă într-un an. BAMBOOLOO îi ajută pe consumatori să renunţe la produsele din hârtie pe bază de celuloză, oferind hârtie igienică pe bază de bambus, dar şi alte produse de îngrijire pentru acasă.

"BAMBOOLOO întruchipează cu adevărat misiunea noastră de a proteja planeta pentru generaţiile viitoare", a spus Liu. "Suntem încrezători că această investiţie serveşte şi ca un exemplu puternic pentru start-up-urile care plănuiesc să activeze în domeniul sustenabilităţii".

"Nurturing Co. este încântată să întâmpine Razer ca investitor strategic. Potrivirea imediată a posibilităţilor şi dorinţa de a contribui la obţinerea unui impact pozitiv în întreaga lume sunt încurajatoare şi suntem încântaţi să avem Razer alături de noi ", a declarat David Ward, CEO şi fondator al The Nurturing Co. "Împreună cu Razer, The Nurturing Co. va aduce gama noastră de produse BAMBOOLOO, durabile şi cu un impact mai scăzut asupra mediului, către un număr şi mai mare de consumatori din întreaga lume. "

Razer va continua să lucreze împreună cu The Nurturing Co. pentru a valorifica ecosistemul Razer şi pentru a-şi dezvolta afacerile. Razer va continua, de asemenea, să investească în alte start-up-uri promiţătoare din domeniul sustenabilităţii, cu accent pe energie regenerabilă, gestionarea plasticului şi a emisiilor de carbon, dar şi silvicultură durabilă. Părţile interesate pot contacta zVentures accesând linkul https://www.zvntrs.com/#contactlink3 >.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

05 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9254
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1035
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4827
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7030
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.7735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro