PENTRU ACTIVITATEA CURENTĂEximBank a acordat o finanţare de 167 de milioane de lei companiei Alro

A.I.
Piaţa de Capital / 14 iulie

EximBank a acordat o finanţare de 167 de milioane de lei companiei Alro

Alro Slatina (ALR), unul dintre cei mai mare producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, a luat de la EximBank suma de 167 milioane de lei, pentru finanţarea activităţii curente, se arată într-un raport al emitentului remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Fondurile sunt destinate asigurării necesarului de lichidităţi pentru activitatea curentă a companiei şi au fost acordate cu garanţie de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat Covid-19, dedicată companiilor mari", se menţionează în raportul Alro.

Mediul economic imprevizibil creat de consecinţele pandemiei - care a afectat puternic două dintre segmentele de piaţă esenţiale pentru Alro, respectiv industria auto şi cea aeronautică, precum şi preţurile scăzute la alumină au reprezentat principalele provocări ale producătorului de aluminiu din ţara noastră pentru depăşirea cărora a implementat mai multe măsuri de reducere a costurilor şi de îmbunătăţire a strategiilor de achiziţie şi de vânzări, conform comunicatului.

Gheorghe Dobra, Director General al emitentului, a spus: "Rezilienţa Alro este obţinută şi prin valorificarea oportunităţilor generate de crize, cum este şi cazul crizei sanitare; şi în astfel de vremuri am rămas fideli strategiei noastre şi ne-am concentrat pe investiţiile în inovaţie şi în cele mai noi tehnologii de producţie şi am continuat parteneriatele cu organizaţiile care susţin dezvoltarea responsabilă şi durabilă a afacerilor".

Pentru primele trei luni ale acestui an, Alro Slatina a înregistrat o pierdere netă de 62 milioane de lei, mai mică faţă de cea de la finele primului trimestru al anului trecut, de 110 milioane de lei.

Grupul Vimetco NV, înregistrat în Olanda şi controlat de miliardarul rus Vitali Machitski, deţinea la finele anului trecut 54,19% din producătorul de aluminiu din Slatina, în timp ce fraţii Pavăl, fondatorii Dedeman aveau, prin Pavăl Holding, 23,21% din Alro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

28 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5670
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7829
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro