ICT

PENTRU ADUNAREA DIN DATA 23 APRILIESAI Muntenia propune două variante de repartizare a profitului SIF4

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 martie 2020

SAI Muntenia propune două variante de repartizare a profitului SIF4

Dividend cu randament brut de 4,3% sau derularea unui program de răscumpărare pentru 2,56% din acţiunile SIF Muntenia Acţionarii SIF-ului tocmai au aprobat eliminarea pragului de deţinere de 5%

Acţionarii SIF Muntenia (SIF4) vor avea pe masă, la adunarea din 23 aprilie, două varinate de repartizare a profitului net obţinut de societate anul trecut, de 111,91 milioane de lei, de aproape cinci ori mai mare decât cel din 2018, se arată într-un raport al SAI Muntenia Invest, administratorul SIF4, remis săptămâna trecută Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

O opţiune are în vedere alocarea către acţionari a sumei de 23,54 milioane de lei, în timp ce diferenţa de 88,37 milioane de lei va merge către "Alte rezerve".

La nivel unitar, dividendul este de 0,03 lei ceea ce, raportat la cotaţia SIF4 de vineri, de la ora 17:00, de 0,692 lei, oferă un randament brut de 4,33%.

Cealaltă variantă presupune repartizarea întregului profitul către "Alte rezerve", în scopul demarării unui program de răscumpărare a 20,64 milioane de acţiuni proprii, reprezentând 2,56% din SIF Muntenia, în scopul reducerii capitalului social prin anularea titlurilor.

Acţiunile vor fi răscumpărate la preţuri cuprinse între 0,1 lei/titlu şi 2,03 lei/titlu, durata programului fiind de cel mult 18 luni din momentul publicării operaţiunii în Monitorul Oficial.

Pe lângă propunerile de repartizare a profitului, acţionarilor SIF Muntenia li se va mai supune la vot aprobarea contractului de administrare încheiat între SIF Muntenia şi SAI Muntenia Invest, pentru o durată de patru ani de la data autorizării de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), precum şi aprobarea programului de administrare a SIF Muntenia şi a Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru acest an.

De asemenea, acţionarii SIF4 vor mai avea pe masă prelungirea mandatului auditorului financiar KPMG, cu o perioadă de trei ani, începând cu 1 mai 2020.

Săptămâna trecută, acţionarii SIF Muntenia au aprobat eliminarea pragului de deţinere din capitalul social, situat în prezent la 5%, ce va intra în vigoare începând cu data de 24 iulie a acestui an.

La finele anului trecut, activele totale ale SIF-ului din Bucureşti erau în valoare de 1,68 miliarde de lei, cu 24,9% peste cele de la data de 31 decembrie 2018, ca urmare a creşterii valorii juste a unor active financiare din portofoliu, se arată în raportul preliminar al societăţii pentru 2019.

Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) al SIF4 la finalul lunii ianuarie a acestui an era de 2,0462 lei, nivel care, faţă de preţul acţiunii de vineri, de la ora 17:00, oferea un discount de 66,18%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro