Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

PENTRU AL CINCILEA AN LA RÂNDInternational Investment Bank va lansa o nouă emisiune de obligaţiuni

M.G.
Piaţa de Capital /

International Investment Bank va lansa o nouă emisiune de obligaţiuni

International Investment Bank (Banca Internaţională de Investiţii - IIB) va lansa în curând o nouă emisiune de obligaţiuni, iar intermediarii desemnaţi sunt BT Capital Partners şi ING Bank, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Intermediarii vor explora posibilitatea ca obligaţiunile să fie emise în moneda locală, prin plasament privat. Titlurile vor avea o maturitate de trei ani şi vor reprezenta a cincea emisiune de acest tip la BVB în tot atâţia ani. Cel mai probabil, titlurile vor fi listate la bursa locală la distanţă de câteva luni, în tradiţie cu precendetele emisiuni. Întâlnirile cu investitorii vor începe mâine, 17 octombrie.

Pe data de 12 octombrie 2018, Banca Internaţională de Investiţii a anunţat încheierea cu succes a celei de-a patra emisiuni de obligaţiuni realizată pe piaţa noastră, instituţia vânzând, unor "investitori calificaţi", 30.000 de obligaţiuni denominate în lei (cu o valoare nominală de 10.000 de lei) şi 8.000 de obligaţiuni denominate în euro (cu o valoare nominală de 10.000 de euro). Şi aceste titluri au maturitate tot de trei ani.

Prin ultima emisiune de obligaţiuni, Banca a obţinut aproape 673 milioane de lei (circa 144 de milioane de euro).

Titlurile denominate în lei au fost achiziţionate de 16 cumpărători, în principal administratori de active locali, în timp ce pentru cele în euro achiziţiile au fost realizate de 25 de investitori, circa 60% fiind realizate de străini. Ordinele pentru titlurile denominate în euro au provenit din nouă ţări, cele mai importante fiind România (40%), Ungaria (31%) şi Bulgaria (12%).

Dobânda titlurilor în euro listate în 2018 este de 1,5026% şi este plătită anual, în timp ce în cazul obligaţiunilor în lei, dobânda este de ROBOR la trei luni plus 1,4% şi este plătită trimestrial.

Banca Internaţională de Investiţii este o instituţie de dezvoltare multilaterală fondată în 1970, în baza Acordului interguvernamental de instituire a IIB şi a Cartei sale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS