PENTRU ANUL 2018:CEC Bank a înregistrat un profit brut de 432 milioane lei

V.V.
Bănci-Asigurări /

CEC Bank a înregistrat un profit brut de 432 milioane lei

CEC Bank a încheiat anul 2018 cu un profit brut de 432,97 milioane de lei, înregistrând astfel cea mai bună performanţă financiară din ultimii 11 ani, se arată într-un comunicat de presp remis redacţiei noastre.

În anul 2018, portofoliul de credite în sold aferent clienţilor persoane juridice a crescut cu aproximativ 13,1% faţă de anul 2017, în timp ce la nivelul sistemului bancar acest indicator a înregistrat o creştere de numai 6,8%. De asemenea, Banca şi-a majorat şi portofoliul de credite în sold acordate persoanelor fizice, care a înregistrat o creştere cu 7,3% în anul 2018 faţă de anul precedent, se mai arată în comunicat.

În ceea ce priveşte volumul de credite noi acordate în anul 2018, acesta a crescut în 2018 faţă de anul 2017 cu aproximat 5,34%, ajungând la circa 7 miliarde de lei.

Activitatea de creditare a înregistrat însă un ritm de creştere mult mai intens decât s-ar putea concluziona pe baza soldurilor din bilanţ, întrucât creditele acordate clienţilor care activează în agricultură sunt acordate şi rambursate integral în cursul anului, după cum, parţial, creditele aprobate în anul 2018 şi neutilizate până la finalul anului nu sunt reflectate în soldul bilanţier, anunţă CEC Bank.

Soldul depozitelor atrase de la clientela nebancară a înregistrat în anul 2018 o creştere cu 1,1% faţă de anul precedent, în condiţiile în care Banca deţine suficiente lichidităţi şi a aplicat o politică de temperare a atragerii acestor surse. Acest rezultat denotă, o dată în plus, că valorile fundamentale ale CEC Bank - încredere, onestitate, stabilitate - continuă să fie recunoscute şi apreciate.

Valoarea netă a bilanţului la finele anului 2018 a fost de 29.320,35 milioane de lei, în scădere cu 7,4% faţă de anul 2017, ca urmare a diminuării disponibiliului în cont la BNR, în concordanţă cu nivelul rezervei minime obligatorii ce trebuie realizată în perioada de aplicare. Acest fapt a determinat scăderea cotei de piaţă în funcţie de volumul activelor, de la 7,41% la finalul anului 2017, la 6,51% la finalul anului 2018, Banca menţinându-şi însă poziţia în top 7 bănci din sistemul bancar românesc.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS