PENTRU ANUL 2021Grupul Agricover raportează o creştere solidă a profitului şi investiţii de 2 milioane EUR în cercetare şi dezvoltare IT

G.D.
Companii / 29 aprilie

Grupul Agricover raportează o creştere solidă a profitului şi investiţii de 2 milioane EUR în cercetare şi dezvoltare IT

Agricover a încheiat anul 2021 cu rezultate remarcabile care vin sa demonstreze încă o dată rezilienţa modelului său de afaceri, pe baza căruia au crescut veniturile şi performanţa financiară ale Grupului, consolidând cota sa de piaţă, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Continuăm dezvoltarea unor segmente de activitate extrem de importante în cadrul sectorului agribusiness (finanţarea fermierilor şi distribuţia de tehnologii agricole) şi investim în dezvoltarea de soluţii digitale pentru fermieri. În anul 2021, ne-am mărit cotele de piaţă, ne-am consolidat performanţa şi poziţia financiară." a declarat Liviu Dobre, Director General Agricover Holding.

Potrivit sursei citate, grupul Agricover este un vector de dezvoltare şi inovare în agricultura din România. "Au fost făcute investiţii substanţiale atât pentru automatizarea proceselor, cât şi în viitorul digital al agriculturii. În 2021 am început tranzacţionarea inputurilor agricole pe noua noastră platformă de e-commerce şi am lansat Crop360, platforma digitală integrată pentru fermieri. Astfel, fermierii de pe întreg teritoriul României pot deveni mai competitivi, mai rezilienţi şi îşi pot îmbunătăţi sustenabilitatea practicilor agricole." a mai declarat Liviu Dobre, Director General Agricover Holding.

Grupul activează pe piaţa de distribuţie de inputuri agricole, graţie avansului înregistrat pentru toate categoriile de produse (sămânţă certificată, produse de protecţia plantelor, îngrăşăminte şi combustibil), venitul total al Agricover Distribution crescând cu 51% pana la 1.716,4 milioane RON. Creşterea venitului total a fost însoţită şi de o creştere cu 40% a profitului din exploatare.

Grupul a continuat să păstreze o poziţie importantă pe piaţa finanţărilor pentru fermieri, valoarea nominală a împrumuturilor şi avansurilor în sold la 31 decembrie 2021 atingând 2,02 miliarde RON, cu 18% mai mare faţă de sfârşitul anului precedent.

Profitul înainte de impozitare a înregistrat o creştere accelerată de 35% determinată de gestionarea riguroasă a costului riscului şi de creşterea venitului net din comisioane.

Ponderea creditelor neperformante a fost de 2,66% la 31 decembrie 2021, semnificativ mai mică faţă de mediile de pe piaţa locală şi în scădere faţă de ponderea înregistrată la sfârşitul anului 2020 de 3,26%, subliniază sursa citată.

În noiembrie 2021, Grupul a lansat Crop360, o platformă de agricultura digitală cu structură modulară şi arhitectură scalabilă, creată de Agricover Technology pentru a oferi fermierilor acces în timp real la serviciile şi datele necesare activităţilor de zi cu zi din cadrul fermei, în sprijinul procesului lor decizional sau a analizelor specifice din fermă. Investiţiile realizate pentru dezvoltarea platformei Crop360 şi pentru proiectele de digitalizare din cadrul Grupului se aliniază strategiei de creştere şi dezvoltare a Agricover, strategie concentrată pe fermieri şi satisfacerea nevoilor lor, prin diseminarea pe scară largă a celor mai avansate tehnologii din domeniu, prin accelerarea vitezei de adoptare a acestora, precum şi prin oferirea de soluţii de finanţare specializate, adaptate specificului sectorului agricol.

În 2021, grupul Agricover a continuat să ofere sprijin programului Tineri Lideri pentru Agricultură, dezvoltat de Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, acordând un număr de 108 burse pentru pregătirea şi formarea tinerilor fermieri. Alţi 120 de tineri fermieri vor fi de asemenea sponsorizaţi în 2022, ceea ce înseamnă un pas înainte pentru atingerea obiectivul nostru de a susţine 1.000 de tineri fermieri, viitori lideri ai agriculturii româneşti pregătiţi să ducă mai departe afacerile familiilor şi să crească performanţa fermelor româneşti.

Anul 2022 ne găseşte plini de încredere, pe baza unei situaţii financiare solide asigurate anul trecut. Transformări geopolitice profunde au loc la nivel global, cu un impact dramatic şi profund asupra economiei planetei. În acest context, priorităţile noastre legate de sustenabilitate şi reînnoirea generaţiilor nu au fost niciodată mai relevante, pe măsură ce securitatea alimentară şi lanţurile de aprovizionare globală continuă să fie ameninţate.

În paralel, continuam eforturile de promovare a progresului tehnologic în rândul fermierilor români, pentru a asigura stabilitatea lor financiară şi succesul pe termen lung. In acest sens, întărim ecosistemul fermierilor prin iniţiative în parteneriat cu companii de tehnologie şi universităţi, menite să accelereze adoptarea tehnologiilor digitale şi educarea fermierilor, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

10 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9132
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0576
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8083
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.1595

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro