PENTRU ANUL 2022Biofarm ţinteşte o cifră de afaceri în creştere cu 16%

S.B.
Piaţa de Capital / 28 martie

Biofarm ţinteşte o cifră de afaceri în creştere cu 16%

Biofarm estimează pentru acest an o cifră de afaceri în creştere cu 16%, după ce în 2021 a înregistrat o valoare de 239 milioane lei şi o EBITDA de aproximativ 82 milioane lei, iar pentru 2022 îşi propune o creştere de 15% comparativ cu anul încheiat.

"Am încheiat anul 2021 cu rezultate foarte bune şi suntem încrezători că investiţiile bugetate pentru acest an vor contribui la creşterea vânzărilor. Echipamentele de ultimă generaţie ne permit să creştem producţia şi să ne extindem pe noi pieţe. Avem premise puternice pentru îndeplinirea obiectivelor, în ciuda provocărilor create de creşterea costurilor de producţie determinate de variaţiile de cost estimate pentru aprovizionarea cu materii prime, utilităţi. Chiar şi în acest context, sunt încrezător că, la finalul anului, ne vom consolida cota de piaţă şi vom continua să fim unul dintre principalii jucători din industria farmaceutică locală în categoria Consumer Healthcare (CHC), a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

Potrivit rezultatelor financiare, în anul 2021, situaţia Biofarm a fost una foarte bună, stabilă din punct de vedere economic, rezultând o marjă EBITDA de 34%. Având în vedere faptul că piaţa farmaceutică se află pe un trend ascendent, compania ţinteşte anul acesta un profit cu 10% mai mare comparativ cu anul precedent. Aceste estimări se bazează pe o strategie bine conturată care este susţinută de trei obiective: creşterea vânzărilor produselor din portofoliu, lansarea de produse noi şi extinderea pe pieţe noi.

Înţelegând stilul de viaţă şi contextele sociale ale angajaţilor, compania se angajează să răspundă nevoilor lor. Astfel, creşterea cheltuielilor aferente salariilor pentru anul 2022 reprezintă unul dintre eforturile companiei de a-şi manifesta grija faţă de aceştia.

Inovaţia face parte din ADN-ul companiei Biofarm, fiecare membru al echipei lucrând zi de zi, oră de oră, pentru oameni şi pentru sănătatea lor. Biofarm certifică şi recertifică periodic la cel mai înalt standard internaţional toate sistemele, liniile de producţie şi orice alt aspect care ţine de promisiunea companiei de a oferi produse sigure şi de cea mai bună calitate.

În prezent, Biofarm este cel mai important producător român de capsule gelatinoase moi, între primii trei producători români de soluţii şi suspensii pentru administrare orală şi unul dintre cei mai mari fabricanţi de comprimate şi drajeuri din România. Produsele Biofarm ajung, în prezent, în 12 ţări din întreaga lume, iar în viitor, conform planurilor de dezvoltare pe termen lung a business-ului Biofarm, acestea se vor regăsi pe rafturile farmaciilor din mai multe ţări din Europa de Sud Est, Asia Centrală şi de Sud Est, Africa şi zona Arabă.

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro