Abonament gratuit

PENTRU APĂRAREA INTERESELOR COMPANIEI ÎN INVESTIGAŢIA CONSILIULUI CONCURENŢEIAcţionarii Transgaz au aprobat achiziţia de servicii juridice

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Acţionarii Transgaz (TGN) au aprobat, în adunarea extraordinară de ieri, încheierea unui contract de achiziţie de servicii juridice de consultanţă, asistenţă şi reprezentare, necesare în speţa legată de investigaţia Consiliului Concurenţei pentru unele proceduri de achiziţii publice, se arată într­-o notificare a companiei remisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Transgaz riscă să fie amendată cu aproximativ 4% din Cifra de Afaceri totală realizată în anul anterior sancţionării faptei, investigaţia Consiliului Concurenţei vizând modul în care s-au derulat unsprezece proceduri de atribuire a unor contracte de achiziţie de lucrări derulate de Transgaz, în perioada 2009 - 2011.

"Subliniem că investigaţia se referă la acţiuni privind modul în care s-au derulat proceduri de atribuire a unor contracte de achiziţie de lucrări derulate de companie înainte de implementarea managementului privat la Trans­gaz, conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare şi că nu există investigaţii ale Consiliului Concurenţei cu privire la licitaţii organizate de Transgaz în ultimii ani", menţionează compania, adăugând că, în prezent, toate licitaţiile transportatorului de gaze naturale sunt organizate online, pe Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice - SICAP, conform Agerpres.

Contractul de servicii juridice va avea o durată de douăsprezece luni, cu posibilitatea de prelungire prin încheierea unui Act adiţional, iar plafonul valoric pentru onorariul avocaţilor este de 100.000 de euro.

În 2012, Consiliul Concurenţei a amendat patru companii cu aproximativ 5,6 milioane de euro pentru trucarea a două licitaţii organizate de Transgaz, potrivit unui comunicat al autorităţii de concurenţă, mai arată Agerpres.

Companiile Condmag şi Inspet au fost amendate cu 4,54 milioane de lei (un milion de euro), respectiv, 7,29 milioane de lei (1,6 milioane de euro) pentru realizarea unei înţelegeri privind participarea cu oferte trucate la procedura de achiziţie publică "Racord gaze naturale Butimanu-Brazi pentru alimentarea cu gaze a centralei de Cogenerare Brazi", organizată în anul 2009.

Potrivit Consiliului Concurenţei, trucarea ofertelor a constat în schimbul de informaţii sensibile, cu caracter confidenţial, care au permis Inspet să câştige licitaţia, conform unei înţelegeri prealabile.

Compania Moldocor a fost amendată cu 2,23 milioane de lei (500.000 de euro) şi Trustul de Montaj Utilaj Chimic Bucureşti (TMUCB) cu 11,38 milioane de lei (2,5 milioane euro) pentru realizarea unei înţelegeri în scopul participării cu oferte trucate la procedura de achiziţie publică "Conducta de transport gaze Giurgiu Ruse" organizată în anul 2011. Trucarea licitaţiei s-a realizat prin corelarea ofertelor depuse de cei doi concurenţi: TMUCB a transmis Moldocor informaţii confidenţiale cuprinse în oferta sa financiară.

Statul Român, prin Ministrerul Economiei, deţine 58,51% din trans­portatorul de gaze naturale.

Valoarea de piaţă a companiei la Bursa de Valori Bucureşti se ridică la circa 3,8 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. DE CE LE-AU AMENDAT , DOAR PE CELE 4 COMPANII , SI NU SI PE CAPUL RAUTATILOR , PE TRANSGAZ ??? AAAA , FIINDCA E FIRMA DE STAT !!! FIINDCA ACOLO SANT ''''''' OAMENII LOR '''''', PUSI POLITIC !!! COLEGII LOR !!! FRATII LOR !!! CUM SA-SI AMENDEZE FRATII ??? CE , SANT NEBUNI LA CAP ??? DE CE NU SANT DIRECTORII TRANSGAZ , DE LA ACEA VREME , IN PUSCARIE , CU BILE DE FIER , AGATATE LA PICIOARE ??? PAI , CUM ??? FRATII NOSTRII ??? SE PARE CA , PANA ACUM , NIMENI DIN TRANSGAZ , NU A FOST DERANJAT DE CINEVA , VREODATA !!! SE VA FACE O ANCHETA !!! DE ANI DE ZILE , SE FACE ANCHETA ASTA !!! TRUCARI DE LICITATII , CHESTII , SMECHERII !!! ASA CEVA FACI , CAND STII CA ESTI INTR-O TARA A NIMANUI !!! SI , DE VREO 30 DE ANI INCOACE , ROMANIA CAM ESTE !!! PENTRU UNII !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

23 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1013
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4820
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.1113

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Topul firmelor din Bucuresti 2020
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie