PENTRU CĂ NU A FĂCUT OFERTA DE PRELUARE Majoritarul de la fosta "Ceramica" Iaşi, avertizat de ASF

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 februarie 2015

Majoritarul de la fosta "Ceramica" Iaşi, avertizat de ASF

Eurobrick International B.V., acţionarul majoritar al Brikston Construction Solutions Iaşi (fosta "Ceramica"- simbol CERE) a fost sancţionat cu avertisment de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), pentru că nu a derulat oferta de preluare obligatorie a societăţii, după ce Brikston Cooperatief UA a preluat indirect 84,88% din acţiunile CERE.

Conform legii pieţei de capital, acţionarii care depăşesc pragul de 33% din capitalul social al unui emitent sunt obligaţi să deruleze o ofertă de preluare dedicată celorlalţi acţionari.

Controlul asupra "Ceramica" Iaşi, redenumită, în februarie, "Brikston Construction Solutions", a trecut din mâinile fondului de investiţii private (private equity) american Advent International în cele ale unui fond înregistrat în Hong Kong, în iulie 2014.

Brikston Cooperatief a cumpărat de la Cooperatief EuroBrick Holding (vehicul al Advent International) pachetul integral de acţiuni al EuroBrick International, acţionarul majoritar al Ceramica Iaşi.

În septembrie 2014, ASF a decis că preţul în cadrul ofertei publice obligatorii pentru CERE trebuie stabilit de un evaluator, iar Eurobrick International B.V. şi Brikston Cooperatief U.A. au contestat hotărârea.

Însă, în decembrie 2014, ASF a respins plângerea celor două companii, iar în ianuarie 2015, Autoritatea a cerut documentaţia integrală a ofertei publice pentru CERE, după ce Eurobrick International a depus un raport de evaluare.

Potrivit deciziei ASF de săptămâna trecută, Eurobrick International B.V., împreună cu persoanele cu care acţionează în mod concertat, trebuie să depună documentaţia completă aferentă ofertei publice de preluare obligatorie a "Brikston Construction Solutions" Iaşi în cel mult 15 zile, în caz contrat urmând să fie sancţionat.

Printre acţionarii Brikston Construction Solutions Iaşi (CERE) se numără şi SIF Moldova, cu o deţinere de 6,48%, potrivit raportului de la finalul anului trecut.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. CERE se retrage de la tranzactionare confrm unei hotarari AGEA din luna ianuarie 2015. Asta evidet daca ASF aproba retragerea.

    Acum ASF obliga actionarul majoritar la oferta publica.

    Ciudata gandire mai au cei de la ASF. 

    S-a dat o asemenea pedeapsa , spre a fi" exemplu "pentru ce patesc cei ce nu respecta legea in Romania. Pentru asemenea fermitate in apararea legii, oare nu ar merita ASF niste premii substantiale ??

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
croco.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro