PENTRU CONSTRUCŢIA ZIDULUI LA GRANIŢA CU MEXICUL, ÎN BUGETUL PENTRU 2020:Trump va cere Congresului 8,6 miliarde de dolari

T.V.
Internaţional / 11 martie 2019

Donald Trump (Sursa foto: Twitter)

Donald Trump (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele american Donald Trump va cere, astăzi, Congresului o sumă suplimentară de 8,6 miliarde dolari pentru finanţarea construcţiei zidului de la graniţa cu Mexicul, pentru combaterea imigraţiei şi traficului cu droguri, potrivit unor oficiali care cunosc proiectul de buget aferent anului 2020, transmite Reuters.

Suma solicitată este de peste şase ori mai mare faţă de suma alocată de Congres proiectelor de la frontiere în fiecare din ultimii doi ani fiscali şi cu 6% peste suma cerută de Trump prin invocarea stării de urgenţă, în acest an.

Democraţii care se opun construcţiei zidului deţin majoritatea în Camera Reprezentanţilor, fiind improbabil ca solicitatea preşedintelui să fie aprobată de Congres. Republicanii deţin majoritatea în Senat.

Propunerea vine după un conflict dur al preşedintelui cu Congresul, care a dus la blocarea parţială a activităţilor guvernamentale timp de cinci săptămâni, încheiată în ianuarie.

Întrebat de Fox News despre noua solicitare de finanţare a zidului şi dacă ar putea avea loc un nou conflict pe tema bugetului din cauza zidului, consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow, a spus că este posibil.

În privinţa bugetului, Kudlow a arătat că preşedintele va propune o reducere cu circa 5% a cheltuielilor interne.

Indiferent dacă Congresul va aproba sau nu finanţarea zidului, solicitarea îl va ajuta pe Trump să îşi contureze strategia referitoare la securitatea graniţei, în condiţiile în care cursa prezidenţială pentru 2020 începe să prindă contur, preşedintele urmând să candideze pentru un nou mandat.

Construirea zidului la graniţa cu Mexicul a fost una dintre promisiunile lui Trump în campania prezidenţială din 2016. Finalizarea zidului este deja o temă a campaniei de realegere a preşedintelui.

Solicitarea de fonduri a lui Trump se bazează pe un plan din 2017 propus de oficiali ai Vămii şi Protecţiei Graniţei, de construcţie sau înlocuire a 1.162 de kilometri de unei bariere la graniţă, cu un cost estimat la circa 18 miliarde de dolari.

Până în prezent, numai 179 de kilometri au fost construiţi sau sunt în curs de construcţie. În anul fiscal 2017, au fost alocate fonduri de 341 milioane e dolari, pentru un zid cu o lungime de 64 de kilometriu, iar în 2018 alte 1,375 de miliarde de dolari pentru 132 de kilometri.

Pentru anul fiscal 2019, Trump a cerut 5,7 miliarde de dolari, dar Congresul a alocat numai 1,375 de miliarde de dolari.

În urma respingerii solicitării sale, Trump a declarat că graniţa este o urgenţă naţională, măsură respinsă de democraţi şi de către unii republicani, şi a redirecţionat 601 milioane de dolari de la Trezorerie, 2,5 miliarde de dolari de la Departamentul Apărării şi 3,6 miliarde de dolari de la bugetul pentru construcţii militare, pentru cheltuieli totale destinate zidului în valoare de 8,1 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro