Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
PREŢUL SĂNĂTĂŢII

PENTRU DEZVOLTAREA UNUI REACTOR,Nuclearelectrica şi Consorţiul FALCON au semnat un Memorandum de Înţelegere

R.R.
Ziarul BURSA #Companii /

Nuclearelectrica şi Consorţiul FALCON au semnat un Memorandum de Înţelegere

Nuclearelectrica a anunţat, ieri, că a semnat un memorandum de cooperare cu Falcon pentru dezvoltarea reactorului de Generaţie IV, ALFRED.

Compania a transmis: "SNN şi Con-sorţiul Falcon (Ansaldo Nucleare, ENEA şi ICN) au semnat, în data de 3 octombrie 2019, un Memorandum de Înţelegere («MoU») privind cooperarea pentru dezvoltarea reactorului de Generaţie IV, ALFRED".

Scopul acestui MoU este de a stabili un cadru de colaborare între cele două părţi în ceea ce priveşte lucrările pre-proiect şi activităţile de cercetare şi dezvoltare care urmează să fie implementate în vederea dezvoltării proiectului ALFRED, mai arată comunicatul, potrivit căruia SNN şi Consorţiul FALCON au convenit asupra: schimbului de informaţii şi date cu privire la tehnologia reactoarelor cu neutroni rapizi, folosind ca agent de răcire plumbul topit, coordonării activităţilor de cercetare, contribuţiei în natură în funcţie de expertiza şi capabilităţile fiecărei părţi, studiilor şi analizelor realizate independent de fiecare parte cu scopul optimizării acestora, precum şi planificării cadrului necesar pentru a pregăti activităţile demonstrative.

În acest context, Cosmin Ghiţă, directorul general al SNN, a declarat: "Într-un mediu internaţional în care politicile şi măsurile de mediu reconfigurează major industria energetică, iar soluţia provine dintr-un mix bine gândit de surse cu emisii scăzute de CO2, dezvoltarea tehnologiilor nucleare în sensul îmbunătăţirii constante a securităţii, a economicităţii şi a flexibilităţii, a devenit o necesitate. La nivel global, sunt puţine state care dezvoltă noi tehnologii nucleare, România fiind unul dintre acestea, iar proiectul ALFRED fiind considerat la nivel internaţional o tehnologie promiţătoare de ultimă generaţie. Este un proiect complex, cu multe beneficii de tehnologie, securitate, economicitate pe care ne dorim să îl vedem în exploatare comercială în cât mai multe state după finalizarea proiectului. Cooperarea pentru dezvoltarea acestui proiect este esenţială, iar acest MoU este o dovadă a responsabilităţii şi implicării industriei nucleare româneşti, per total, în dezvoltarea programului nuclear şi în oferirea unei soluţii inovatoare la nivel internaţional. În anul 2018, la nivel global, energia nucleară a furnizat 2563 TWh. Dacă în locul producţiei de 2563 TWh din nuclear, s-ar fi folosit un combustibil convenţional, s-ar fi emis 2701 milioane tone de CO2. Este evident rolul energiei nucleare şi al dezvoltărilor tehnologice".

La rândul său, Constantin Păunoiu, director RATEN ICN, a afirmat: "Proiectul ALFRED reprezintă contribuţia României la dezvoltarea reactoarelor de Generaţie IV, un proiect inovator la nivel internaţional şi o necesitate pe termen lung pentru asigurarea contribuţiei energiei nucleare la un mix energetic curat şi stabil. Proiectul ALFRED beneficiază de sprijinul Uniunii Europene prin European Sustainable Nuclear Energy Energy Industrial Initiative («ESNII»), iar la nivel naţional reprezintă un factor de creştere în inovare, asigurarea securităţii, dezvoltare tehnologică şi are un impact economico-social important, în special pentru zona Munteniei de Sud. Energia nucleară este, o soluţie certă în atingerea şi menţinerea ţintelor de decarbonizare. Pentru RATEN ICN dezvoltarea noilor tehnologii nucleare, cele de Generaţie IV, este o prioritate imediată. Efortul este integrat în încercarea de a pune România pe lista foarte scurtă a statelor inovatoare şi de a avea soluţii pe termen lung şi foarte lung".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
ADAMA

Curs valutar BNR

30 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1768
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4111
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.6793

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie