PENTRU PRIMA JUMĂTATE A ANULUISafetech Innovations îşi dublează profitabilitatea

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Safetech Innovations îşi dublează profitabilitatea

Compania are în vedere listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti 

Pentru întregul an 2019, Safetech Innovations ţinteşte un profit net de 1,7 milioane de lei, cu 55% peste cel din anul trecut

Safetech Innovations, companie ce activează în domeniul securităţii energetice şi care are în vedere listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a încheiat prima jumătate a anului 2019 cu un profit net de 279.000 lei, mai mult decât dublu faţă de cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce veniturile au urcat cu 22%, până la 4,9 milioane de lei, pentru aceeaşi perioadă de raportare, potrivit unui comunicat remis Redacţiei.

Victor Gânsac, CEO al companiei, a declarat: "Evoluţia pozitivă a afacerii noastre arată că cererea de servicii de securitate cibernetică creşte semnificativ. Monitorizarea, detectarea şi tratarea ameninţărilor de securitate informatică devine un element important în agenda companiilor. Numărul mare de cazuri în care securitatea companiilor a fost compromisă, combinată cu un control sporit datorat intrării în vigoare a GDPR şi acordarea primelor amenzi în prima jumătate a anului 2019, au contribuit la dezvoltarea pieţei securităţii informatice în România. Considerăm că este un pas pozitiv, ceea ce arată că piaţa autohtonă se maturizează. De asemenea, apreciem că este o evoluţie pozitivă pentru utilizatorii de internet în general, deoarece, în sfârşit, drepturile şi informaţiile lor sunt în siguranţă şi protejate în mod corespunzător".

Serviciile cheie solicitate de clienţii Safetech Innovations în prima jumătate a anului 2019 au fost: realizarea de teste de securitate, analiza riscurilor şi audit, monitorizarea securităţii cibernetice, precum şi implementarea de soluţii de securitate cibernetică

În primul semestru din 2019, 15% din venituri au fost aduse de proiecte livrate în străinătate, în creştere cu 5% faţă de ponderea de anul trecut. Clienţii străini au contractat în principal Safetech Innovations pentru servicii de consultanţă în domeniul managementului securităţii cibernetice, testarea securităţii, precum şi pentru implementarea soluţiilor de securitate cibernetică. Extinderea serviciilor în străinătate este unul dintre obiectivele cheie pentru Safetech Innovations, întrucât compania urmăreşte ca 25% din venituri să provină din proiecte internaţionale contribuind astfel la dezvoltarea brandului şi a recunoaşterii la nivel internaţional.

Numărul de atacuri cibernetice s-a intensificat semnificativ de la începutul anului 2019, vizând atât instituţii ca spitale publice, cât şi companii private. Se aşteaptă ca aceste tendinţe să continue, iar atacurile cibernetice să crească şi să devină din ce în ce mai sofisticate în perioada următoare. De aceea, pentru întreg anul 2019, Safetech Innovations vizează venituri de 11 milioane lei şi un profit net de 1,7 milioane lei. Ca o comparaţie, în 2018, Safetech a înregistrat venituri de 7 milioane lei şi profit de 1,1 milioane lei.

Înfiinţată în 2011, Safetech Innovations este în prezent singura companie dedicată în exclusivitate serviciilor şi soluţiilor de securitate cibernetică din piaţa noastră. Compania are un portofoliu mare de clienţi, colaborând cu peste zece instituţii cheie din sectorul financiar-bancar, jucători internaţionali, precum şi companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicaţii, IT&C şi transporturi, doar pentru a menţiona câteva. În prezent, Safetech Innovations are 36 de angajaţi din care 22 sunt experţi în IT şi securitate cibernetică.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Cind se va efectua listarea pe AeRO ?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Nu se stiu inca, compania doar si-a anuntat intentia de listare.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS