PENTRU PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUIAerostar - cifră de afaceri în creştere cu 7,97%

M.G.
Piaţa de Capital / 27 august

Aerostar - cifră de afaceri în creştere cu 7,97%

Profit net de 36 milioane lei, cu 13% peste cel de la jumătatea anului trecut

Grigore Filip: "Obiectivul major al Aerostar este de a valorifica potenţialul de creştere care urmează, chiar dacă există multe necunoscute în acest moment"

Aerostar Bacău (ARS) a raportat, pentru primele şase luni ale anului, o cifră de afaceri de 174,76 milioane de lei, cu 7,97% peste cea de la prima jumătate a anului trecut, în ciuda faptului că vânzările în piaţa externă au scăzut cu 13,5% la 113,1 milioane de lei, echivalentul a 65% din total, în scădere de la 81% în S1 2020, se arată în raportul publicat, vineri, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), de compania ce activează în industria aeronautică.

Veniturile totale din exploatare s-au ridicat la aproape 182 milioane lei, cu 3,8% sub cele din primele şase luni ale anului trecut, scădere apărută pe fondul scăderii veniturilor aferente stocurilor de produse finite şi de producţie în curs de execuţie, care s-au ridicat la doar 4,43 milioane de lei, mult mai scăzute faţă de cele 24,2 milioane lei prinse în situaţiile financiare ale primelor şase luni din 2020.

Cheltuielile din exploatare au fost scăzut şi ele destul de puternic, cu 8,6%, la 143,4 milioane de lei, astfel încât profitul din exploatare s-a ridicat la 38,58 milioane de lei, cu 19,47% peste cel din primul semestru a lui 2020.

Din activitatea financiară Aerostar a obţinut un profit de 3,17 milioane lei, sub cel de la jumătate anului trecut de 4,28 milioane de lei, condiţii în care profitul net al companiei aeronautice pentru primele şase luni din 2020 s-a ridicat la 36 milioane de lei, în creştere cu 13,3% faţă de cel de la jumătatea anului trecut.

Compania observă o tendinţă uşoară de revenire a cererii atât pentru produsele fabricate cât şi pentru activitatea de mentenanţă, însă pandemia continuă să provoace incertitudine, după cum afirmă Grigore Filip, preşedintele şi directorul general al Aerostar.

Amintim că în 2020, din cauza crizei provocate de pandemia de Covid-19, marii operatori aerieni din industria de aviaţie europeană şi mondială şi-au redus drastic activitatea, concentrându-se pe operaţii de reducere a costurilor şi asigurarea supravieţuirii pentru a putea beneficia de perioada de relansare anticipată a veni după criză.

Grigore Filip, mai menţinează în raport: "În prezent, obiectivul major al Aerostar este de a valorifica potenţialul de creştere care urmează. Chiar dacă există multe necunoscute cum ar fi: preţul energiei, preţul materialelor de bază, noi mizăm pe faptul că Aerostar are abilităţi dovedite de a acţiona într-un mediu concurenţial".

În anul 2020, impactul pandemiei Covid-19 în economie a fost puternic şi pentru Aerostar, cu o diminuare semnificativă a volumului de vânzări faţă de cea realizată în anul 2019. Compania arată că reducerea comenzilor a condus la utilizarea tuturor facilităţilor legale şi în mod special a şomajului tehnic: "Astfel am găsit modalităţi de a limita impactul pandemiei şi al crizei asupra forţei de muncă. Situaţia a continuat şi în anul 2021, şi ca urmare ne-am concentrat să armonizăm numărul de salariaţi cu volumul şi numărul de comenzi al clienţilor, fără a face disponibilizări colective şi cu păstrarea capabilităţilor şi autorizărilor societăţii".

Amintim că Aerostar Bacău a devenit, anul trecut, Centru oficial de mentenanţă pentru aeronavele F-16 ale României. La finele lunii iunie 2021, cheltuielile pentru investiţii din surse proprii ale Aerostar se situau la 3,61 milioane de lei, în scădere semnificativă faţă de 30,47 milioane de lei în S1 2020. Numărul efectiv de salariaţi era de asemenea la finalul lui iunie 2021 la 1.644, în scădere de la 1.918.

La data de 30 iunie, Aerostar era deţinută în proporţie de 71,48% de Iarom Bucureşti, în timp ce SIF Moldova (SIF2 - Evergent Investments - EVER) avea 15,13%.

Acţionarii Iarom sunt Doru Damaschin, Grigore Filip şi Mihail Nicolae Toncea.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. LA SITUATIA FOARTE URATA , CARE EXISTA DE VREUN AN SI JUMATATE IN SECTORUL AERONAUTIC MONDIAL , S-AU DESCURCAT NU BINE , CI FOARTE BINE !!! CEI 3 ADMINISTRATORI - PATRONI AI ACESTEI FIRME , DESI FOSTI COMUNISTI SI INGINERI DE AVIATIE , AU INTELES FOARTE BINE CE INSEAMNA CAPITALISMUL , SI DE CAND AU CUMPARAT ACTIUNILE MAJORITARE , S-AU ZBATUT SI S-AU LUPTAT PENTRU DEZVOLTAREA EI PERMANENT , CASTIGAND CONTRACTE SI STRECURANDU-SE PESTE TOT , UNDE AU AVUT POSIBILITATEA , CA SA ATRAGA BANI IN PLUS LA CAPITOLELE VANZARI SI PROFIT NET !!! BRAVO LOR !!! DACA RAMANEA IN MANA STATULUI ROMAN , POATE NICI NU MAI EXISTA LA ACEASTA ORA !!! O SA SPUNETI CA FAC PROPAGANDA , NU-I NIMIC , DAR EU VA ZIC URMATOARELE : ACTIUNILE '''''' ARS '''''', NU SE VAND , SE CUMPARA !!! EU AM ACTIUNI CUMPARATE DE VREO 20 DE ANI DE ZILE , AM ALES SA MERG ALATURI DE EI , I-AM OBSERVAT , I-AM PANDIT , I-AM CERCETAT , AM VERIFICAT BILANTURILE , SI MAI ALES CHELTUIELILE LOR , CACI AICI SE VEDE DACA SANT BUNI ADMINISTRATORI , UITA-TE LA EI CE FAC CU BANII , PE CE-I DAU , DACA ARUNCA CU EI S-AU NU , E ADEVARAT CA DISTRIBUIE DIVIDENDE MICUTE , DAR A-MI DAU SEAMA CA IN PRINCIPAL AFACEREA CONTEAZA , DACA O SA LE MEARGA DIN CE IN CE MAI BINE IN VIITOR , ACESTEA SE V-OR MARI !!! SANT VAZUTI NU BINE , CI FOARTE BINE IN STRAINATATE , SI SANT FOARTE APRECIATI !!! NU MINT IN BILANTURI SI NU INFLORESC LUCRURILE CA ALTII , PERSONAL , NU TIN MINTE SA FI FOST VREODATA IN PIERDERE , INDIFERENT DE VREMURI !!! EU N-AS VINDE ACTIUNILE '''''' ARS ''''''', PE CARE LE AM !!! LA NICI UN PRET !!! ABSOLUT LA NICI UN PRET !!! NU BANII CONTEAZA AICEA , CI VIITORUL !!! V-OR AJUNGE MULT MAI SCUMPE IN VIITOR !!! SI V-OR RAMANE IN TIMP , TOT MAI PUTINE LA ACTIONARII MICI !!!

  1. Doamne, mai citeste si tu niste almanahe. Se vede ca parte ai, carte ioc

   Ne-ai zgariat retina cu propaganda asta in CAPS!

   Cum sa nu dai actiunile la nici un pret? Atunci ce mai speri de la viitor? 

   Cand e propaganda multa si exagerata, ai parte de rezultatul invers...  

   Vezi ca nenea Filip a fost destul de retinut in declaratii in ce priveste viitorul.  

   Iar profitul ala s-a datorat in mare parte provizioanelor si angajatilor lasati pe drumuri... 

   (Oricum e ceva ciudat in raportare ca cifrele nu se "pupa"...) 

   Apai, daca ma uit si la multipli acestei companii, nu pot sa spun decat ca nu vreau sa fiu ""ARS""!!! Pt moment... ;)

   se vede ca esti un prost cu acte care se baga in seama cu 2 cuvinte , unul , Doamne ! ce nu-ti convine prostule ?

   Intamplator, ARS a incheiat sedinta de azi la -4.17% !

   QED 

   OAMENI RAI , CE AVETI CU MINE ??? DE CE MA INSULTATI , SI DE CE MA JIGNITI ??? ASA A-MI PLACE MIE SA SCRIU , CU MAJUSCULE , SI CU LITERE MARI !!! ASTA SANT EU !!! DACA AM CARTE S-AU NU , ASTA NU VA PRIVESTE PE VOI !!! NU MAI FACETI VOI , SCOALA CU MINE , N-AU REUSIT ASTA NICI COMUNISTII , DARAMITE VOI !!! PROST S-AU NEPROST , ZGARII RETINE S-AU NU , ESTE PAREREA MEA , SI SFATUL MEU !!! DACA VRETI SA MA COMBATETI , NU FITI PRIMITIVI IN VORBIRE !!! ROMANIA DE AZI , MAI TRAIESTE INCA IN SECOLUL 19 , SI VOI VA COMPORTATI CA ATARE !!! PREZENTATI-VA , VA ROG , OPINIA DV. , PAREREA DV. ADICA !!! NU JIGNIND SI INSULTAND , DAR DIN PACATE , ATATA PUTETI VOI !!! ASTIA SANTETI , DE UNDE ALTII MAI BUNI ??? MI-AI PUS O INTREBARE BUNA , D-LE DE LA nr 1.2. CE MAI SPER DE LA VIITOR ??? MAI CITESTE INCA O DATA , CE-AM SCRIS !!! ACTIUNILE ''''' ARS '''''', VOR DEVENI MULT MAI SCUMPE CA PRET , IN VIITOR , SI MULT MAI PUTINE PE PIATA !!! COMPANIA O SA AIBE IN VIITOR , MULT MAI MULTI CLIENTI , SI MULT MAI MULTE CONTRACTE !!! SECTORUL AERONAUTIC MONDIAL , N-O SA RAMANA VESNIC JOS , CUM E ASTAZI , CI O SA-SI REVINA TREPTAT !!! NU MAI FITI TOTI , ATAT DE NEGATIVISTI SI DE PRAPASTIOSI !!! DAR , ASTA E PROBABIL DIN CAUZA CA SANTETI ROMANI !!! SI ACUM , SPECIAL PENTRU D-TA , D-LE DE LA nr 1.2. : VREAU SA-TI ARAT CEVA , DIN PORTOFOLIUL MEU , IN LEGATURA CU ACTIUNEA '''''' ARS ''''''' : NR.ACTIUNI 0000 ; COST - 0.7339 LEI / BUCATA ; VARIATIE : 840.20 % !!! ATAT AM CASTIGAT NUMAI DIN URCAREA ACESTEI ACTIUNI DE-A LUNGUL TIMPULUI [ SCUZE , AM UITAT SA SPUN PRETUL DE ACUM AL ACTIUNII : 6.90 LEI / BUCATA ] !!! ATAT CASTIG ACUM , DACA LE VAND !!! PESTE 800 % !!! SI ASTA , FARA DIVIDENDELE ANUALE PRIMITE , SI FARA MARIREA DE CAPITAL UNDE AM MAI CASTIGAT INCA 30 % DE ACTIUNI NOI IN PLUS !!! MAI , OAMENI RAI !!! VOI , CHIAR NU JUDECATI ??? ZICETI DE MINE , 1 CA SANT UN PROST , ALTUL CA N-AM CARTE , ALTUL CA CE VREAU DE LA VIITOR ??? FIINDCA SANT UN BAIAT BUN , SPRE DEOSEBIRE DE VOI , O SA VA SPUN CE VREAU DE LA VIITOR !!! SANTETI ATENTI AICEA , S-AU A-MI RACESC GURA DE POMANA CU VOI ??? BUN !!! VREAU CA ACTIUNEA ''''' ARS '''''', SA AJUNGA LA PRET DUBLU FATA DE CEL CARE E ACUM [ SI O SA AJUNGA , CU VOIA , S-AU FARA VOIA VOASTRA ] !!! SI CA CASTIGUL MEU DIN URCAREA ACTIUNII , SA DEPASEASCA CU MULT 1.000 % , FATA DE PRETUL LA CARE LE-AM CUMPARAT EU !!! CE MARE FILOZOFIE ??? TREBUIE SA STII SA ASTEPTI !!! SI , CA DIVIDENDELE PE CARE LE VOI PRIMI , SA FIE DIN AN IN AN , TOT MAI MARI !!! ACUM INTELEGETI DE CE SFATUIESC LUMEA , SA LE CUMPERE SI SA NU LE VANDA ??? VREAU RAUL CUIVA ??? NU CRED CA INTELEGETI !!! DOAR SANTETI ROMANI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AEROSTAR E O ACTIUNE DE VIITOR , DAR NU E PENTRU VOI !!!

   CINE SANT EU ??? SANT UN BOSOROG ANTI-COMUNIST , URASC DE MOARTE TOT CE E COMUNIST , IN TARA ASTA !!! DAR AM INTELES CA PIATA DE CAPITAL E BUNA , SI AM ACTIUNI CUMPARATE , DE CAND ERATI VOI , COPII MICI !!! CAPITALISMUL E BUN , DAR IN ROMANIA DE AZI , DE ACUM , INCA NU ESTE CAPITALISM !!! E O BABILONIE SALBATICA SI DE NEDESCRIS , ASTA ESTE !!! SANTEM O TARA A NIMANUI , UNDE PATRONEAZA HOTII , EXCROCII SI BORFASII DE TOATE FELURILE !!! PANA LA CAPITALISM , MAI E MULT !!! SANTEM UN FEL DE CUBA , A EUROPEI !!!

   Mai bosorogule, la cat esti de analfabet pariez pe toate actiunile mele la ARS ca ai pensie speciala dupa patru clase si kAkademia stefan gheorghiu, chestia cu anticomunistu' ai inventat-o ca sa dai bine la audienta. Lasa-ne!

   Acum 'kAkademia stefan gheorghiu' si-a schimbat numele in SNSPA, aceeasi Marie cu alta palarie, diferenta de nuanta nu de fond, ca si conducerea ei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9488
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6067
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8649
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.4131

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro