PENTRU PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUIAerostar - cifră de afaceri în scădere cu 8,11%

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 august 2020

Profit net de 31,77 milioane lei, cu 11,6% peste cel de la jumătatea anului trecut

Grigore Filip: "Estimăm că rezultatul anului 2020 se va reduce cu aproximativ 33 milioane lei, până la un profit net de 10 milioane lei"

Aerostar Bacau (ARS) a raportat, pentru primele şase luni ale anului, o cifră de afaceri de 161,86 milioane de lei, cu 8,11% sub cea de la prima jumătate a anului trecut, în condiţiile în care vânzările în piaţa externă au fost de 130,76 milioane de lei, echivalentul a 81% din total, se arată în raportul publicat, vineri, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), de compania ce activează în industria aeronautică.

Veniturile totale din exploatare s-au ridicat la aproape 189,19 milioane lei, cu 0,65% peste cele din primele şase luni ale anului trecut, creştere apărută pe fondul urcării veniturilor aferente stocurilor de produse finite şi de producţie în curs de execuţie, care s-au ridicat la 24,2 milioane lei, cu circa 2,7 ori mai mare decât cele prinse în situaţiile financiare ale primelor şase luni din 2019.

Cheltuielile din exploatare au fost relativ stabile, la 156,89 milioane de lei, astfel încât profitul din exploatare s-a ridicat la 32,29 milioane de lei, cu 3,33% peste cel din primul semestru a lui 2019.

Din activitatea financiară Aerostar a obţinut un profit de 4,28 milioane lei, cu 51,8% peste cel de la jumătate anului trecut, condiţii în care profitul net al companiei aeronautice pentru primele şase luni din 2020 s-a ridicat la 31,77 milioane de lei, în creştere cu 11,6% faţă de cel de la jumătatea anului trecut.

Dar, compania anticipează o diminuare semnificativă a indicatorilor săi financiari pentru întregul an 2020, în condiţiile în care, din cauza crizei provocate de pandemia de Covid-19, marii operatori aerieni din industria de aviaţie europeană şi mondială şi-au redus drastic activitatea, concentrându-se pe operaţii de reducere a costurilor şi asigurarea supravieţuirii pentru a putea beneficia de perioada de relansare ce va veni după criză.

Grigore Filip, preşedinte şi director general al Aerostar menţinează, în raport: "Estimările noastre actuale conduc la o diminuare semnificativă a cifrei de afaceri ce se va realiza de Aerostar în domeniul fabricaţiei de piese, subansamble şi echipamente pentru marile programe globale de avioane comerciale, dar şi în domeniul serviciilor MRO. Aceasta va conduce la o diminuare a vânzărilor din anul 2020 cu aproximativ 100 milioane lei, până la 278 milioane de lei".

De asemenea, Grigore Filip precizează că se estimează, pentru acest an, reducerea rezultatului obţinut cu aproximativ 33 milioane lei, până la un profit net de 10 milioane lei.

Aerostar Bacău a devenit, recent, Centru oficial de mentenanţă pentru aeronavele F-16 ale României.

La data de 30 iunie, Aerostar era deţinută în proporţie de 71,3% de Iarom Bucureşti, în timp ce SIF Moldova (SIF2) avea 15,05%.

Acţionarii Iarom sunt Doru Damaschin, Grigore Filip şi Mihail Nicolae Toncea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. AEROSTAR ESTE GAINA CARE FACE OUA DE AUR !!! O SA VEDETI , CUM SE STRECOARA PRINTRE PICATURI !!! CE INSEAMNA NISTE BUNI GOSPODARI CU BANII LOR , SI IN CARE POLITICUL COMUNISTO-TICALOS , NU SE POATE AMESTECA !!! NU CA LA AVIOANE CRAIOVA , LA ADUNATURA AIA DE EXCROCI POLITICI , CARE APROAPE A RUINAT FIRMA , JEFUIND-O PAS CU PAS !!! NIMIC BUN NU S-A REALIZAT ACOLO , DE LA MOARTEA LUI CEAUSESCU , INCOACE !!! ACUMA , CE LE-A DAT PRIN GAND ??? SA FACEM LA CRAIOVA , CENTRU DE MENTENANTA PERMANENT , PENTRU COSCIUGELE ZBURATOARE NUMITE IAR 99 !!! DAR , A-TI AUZIT NOUTATEA ??? CA DE FAPT , LUCRARILE OR SA SE FACA ''''''' CU IMPLICAREA SI A ALTOR OPERATORI , ROMANI S-AU STRAINI ''''''' !!! CU ALTE CUVINTE , MODERNIZARILE SICRIELOR , LE VOR FACE DE FAPT , ALTII , SI NU EI , AVIOANE CRAIOVA !!! AVIOANE CRAIOVA , ADICA EXCROCII POLITICI , IN PRINCIPAL , ''''''' VOR ASISTA '''''''', LA ACESTE LUCRARI !!! SI EVENTUAL , VOR INCASA GROSUL BANILOR !!! STIU SI EI FOARTE BINE , CA LINIILE LOR DE ANSAMBLARE SI DE MODERNIZARE , DE LA CRAIOVA , N-AU CUM SA FACA FATA , LA UN ASEMENEA CONTRACT , FIIND NISTE VECHITURI !!! MAI BINE MUTAU CENTRUL ASTA DE ASA-ZISA MENTENANTA , LA IASI , CA MODERNIZAREA CINSTITA SI ADEVARATA , SA O FACA AEROSTAR BACAU , NU EI !!! DAR , UNDE MAI ESTE SPAGA ??? EU SPER CA AEROSTAR SA FACA NISTE BANI FRUMOSI , DIN AFACEREA ASTA , DACA SE VA IMPLICA !!! DACA !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro