PENTRU PRIMELE ŞASE LUNI ALE ANULUI Farmaceutica Remedia - venituri în creştere cu 18,5%, dar profit în scădere

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 12 august

Farmaceutica Remedia - venituri în creştere cu 18,5%, dar profit în scădere

Cheltuieli din exploatare de 255 milioane lei, cu 19% peste cele din prima jumătate a anului trecut

Farmaceutica Remedia (RMAH) a realizat, în primele şase luni ale acestui an, o cifră de afaceri netă consolidată de 259,4 milioane de lei, cu 18,5% peste cea din prima jumătate a anului trecut, în schimb profitul net a coborât cu 11,6%, la 3,7 milioane de lei, conform raportului distribuitorului de medicamente publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cheluielile materiale au urcat cu 18,2%, la 237 milioane de lei, în timp ce cheltuielile cu personalul s-au ridicat la 10,6 milioane de lei, în creştere cu 13,2% faţă de cele din perioada ianuarie-iunie 2021. Per ansamlu, în primele şase luni ale anului, Farmaceutica Remedia a avut cheltuieli de exploatare de 255,3 milioane de lei, cu 18,9% peste cele din prima jumătate a anului trecut.

În aceste condiţii, distribuitorul de medicamente a obţinut, în perioada ianuarie-iunie, un profit din exploatare consolidat de 4,61 milioane de lei, cu 9,2% sub cel din primul semestru al anului trecut, rezultat ce a fost puţin erodat de o pierdere financiară de 0,16 milioane de lei.

La nivel individual, Farmaceutica Remedia a raportat pentru primele şase luni ale anului un profit net de circa 0,61 milioane de lei, aproape dublu faţă de cel din primul semestru din 2021, de 0,31 milioane de lei.

Anul trecut, distribuitorul de medicamente a lansat în parteneriat cu BD Rowa, producător german de roboţi pentru farmacii, primul robot Smart la Farmacia Remedia Bucureşti, a instalat opt roboţi la alte farmacii şi estimează circa zece instalări de sisteme robotice pentru automatizarea farmaciilor şi depozitelor din România, Bulgaria şi Republica Moldova pe parcursul acestui an.

În data de 30 iunie, Valentin-Norbert Ţăruş, fondatorul şi directorul general al Farmaceutica Remedia, avea 84,3% din companie.

Evaluarea bursieră a distribuitorului de medicamente se ridică la 61,9 milioane de lei.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9410
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0408
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0873
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6488
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.3997

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro