PENTRU PRIMELE TREI LUNI ALE ANULUICarbochim raportează un profit de un milion de lei, în creştere cu 260%

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 mai

Sursa foto: facebook.com/Carbochim

Sursa foto: facebook.com/Carbochim

Compania se află într-un amplu proces de relocare a activităţii

Carbochim Cluj-Napoca, producător de abrazive controlat de omul de afaceri Iulian Dascălu, a raportat pentru primul trimestru al acestui an un profit net de 1,04 milioane de lei, cu 260% peste cel din primele trei luni ale anului trecut, în condiţiile în care veniturile au urcat cu 19%, la 9,67 milioane de lei, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Cheltuielile s-au ridicat la 8,43 milioane de lei, cu 8,7% peste cele din primele trei luni ale anului trecut. Costul materiilor prime, a mărfurilor şi consumabilelor a fost de 2,42 milioane de lei, cu 4,7% sub cel din primele trei luni ale anului trecut, în timp ce cheltuielile cu beneficiile angajaţilor s-au ridicat la 3,66 milioane de lei, similare cu cele din perioada ianuarie-martie 2021.

Pentru primele trei luni ale acestui an, profitul operaţional al Carbochim Cluj-Napoca a fost de 1,23 milioane de lei, rezultat ce a fost puţin erodat de o pierdere financiară de 0,04 milioane de lei.

Compania este într-un amplu proces de relocare a activităţii, tot în Cluj, Carbochim achiziţionând luna trecută un teren în acest sens pe Bulevardul Muncii. Pe terenul unde se află în prezent fabrica, din Piaţa 1 Mai, se va realiza cel mai mare proiect de reconversie urbană din ţara noastră, ce implică o investiţie de peste jumătate de miliard de euro, conform publicaţiei Ştiri de Cluj.

La începutul lui 2020, dezvoltatorul de proiecte imobiliare Iulius, deţinut de Iulian Dascălu, achiziţionase pachetul majoritar al producătorul de materiale abrazive din Cluj prin intermediul Carbo Europe, ce deţine în prezent 75,86% din Carbochim.

Iulius este un dezvoltator şi operator de proiecte de tip mixed-use din ţara noastră, ce a creat reţeaua naţională Iulius Mall, care include shopping mall-uri regionale (în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava) şi ansamblurile mixte Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara.

Apanova
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

24 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9471
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6905
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8974
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7699
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.6173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro