Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

PENTRU PRIMUL SEMESTRU AL ANULUIProfitul Conpet coboară cu 40%

A.I.
Ziarul BURSA #Companii /

Transportatorul de ţiţei şi produse petroliere Conpet Ploieşti (COTE) a raportat un profit net de 21,62 de milioane de lei, în primele şase luni ale acestui an, în scădere cu 39,54% faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul creşterii cheltuielilor din exploatare cu 8,97%, până la valoarea de până la 176,72 milioane de lei, reiese din raportul emitentului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La finalul primelor şase luni ale anului curent, veniturile din exploatare au scăzut cu 1,3%, până la valoarea de 199,98 milioane de lei, faţă de nivelul de 202,6 milioane de lei, înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2017.

Profitul din exploatare realizat în primul semestru al anului 2018, faţă de acelai semestru al anului 2017, a înregistrat o scădere de 42,48%, până la valoarea de 23,25 milioane de lei, în principal ca urmare a scăderii veniturilor obţinute din prestarea serviciilor de transport ţiţei, gazolină şi condensat şi a creşterii cheltuielilor cu personalul, explică Conpet în raportul publicat.

Potrivit datelor publicate de emitent, veniturile totale din transport la finalul primelor şase luni ale anului, au fost de 182,03 milioane de lei, în scădere cu 1,14% faţă de cele înregistrate în primele şase luni ale anului trecut, de 184,12 milioane de lei.

Cheltuielile cu personalul au fost, în primul semestru al anului, de aproape 65,96 milioane de lei, în creştere cu 14,01% faţă de cele înregistrate la finalul primelor şase luni ale anului trecut, de 57,85 milioane de lei.

La finalul primelor şase luni ale anului, activele totale ale Conpet, se ridicau la valoarea de 717,14 milioane lei, cu 4,22% sub cea de 748,77 milioa­ne lei, de la sfârşitul anului 2017.

Pentru aceeaşi perioadă de raportare, datoriile totale au urcat cu 5,95%, de la 89,05 milioane de lei, până la 94,35 milioane de lei.

În perioada de şase luni încheiată la 30 iunie 2018, Conpet a realizat inves­tiţii în valoare de 32,317 milioane lei milioane de lei, faţă de 14,719 milioane de lei, în perioada similară a anului trecut.

"Programul de investiţii pentru anul 2018 a avut în vedere continuarea lucrărilor pentru reabilitarea conductelor magistrale pentru transport ţiţei şi gazolină, precum şi lucrări de investiţii asupra instalaţiilor, echipamentelor şi dotărilor aferente Sistemului Naţional de Transport al Petrolului", se menţionează în comunicat.

Anul trecut, emitentul a obţinut un profit net de 73,39 milioane de lei, în creştere cu 4% faţă de cel obţinut în 2016.

Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 58,72% din acţiunile transportatorului de petrol.

Valoarea de piaţă a companiei la BVB este de circa 809 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. daca nu reduce din personalul care taie frunza la caini,adica cei cu dedicatie politica o sa scada foarte mult valoarea de piata si de aici consecinte .La CONPET trebuie urgent ajustarea personalului care este mult si ineficient pe salarii enorme.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. ii doare pe ei in kul de valoarea de piata a companiei...

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Au schimbat conducerea companiei ?

  Numai asta poate fi explicatia !

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
Centrul de conferinţe Sheraton
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS