PENTRU REDUCEREA EFECTELOR PANDEMIEI, Banca Mondială sprijină financiar 100 de ţări în curs de dezvoltare

I.Ghe.
Bănci-Asigurări /

Banca Mondială sprijină financiar 100 de ţări în curs de dezvoltare

Banca Mondială a anunţat că 100 de ţări în curs de dezvoltare - care totalizează 70% din populaţia lumii - au beneficiat de acordarea ajutoarelor financiare de urgenţă pentru combaterea impactului provocat de pandemia Covid-19 asupra economiei şi sănătăţii.

Banca Mondială alocă în acest scop 160 miliarde de dolari pe baza unui program care se va finaliza în iulie 2021. Programele finanţate în cadrul acestui pachet trebuie să răspundă "în mod eficient la şocurile de sănătate, economice şi sociale" cu care se confruntă aceste ţări, trebuie să consolideze sistemele de îngrijire a sănătăţii şi să ofere echipamente şi echipamente medicale "vitale", a anunţat, într-o conferinţă de presă, David Malpass, preşedintele Băncii Mondiale.

El a invitat şi alţi donatori să îi ajute pe cei vulnerabili din punct vedere economic, deoarece "pandemia şi închiderea economiilor avansate ar putea avea drept efect trimiterea a 60 de milioane de oameni într-o sărăcie extremă, ştergând o mare parte din progresele recente făcute în lupta împotriva sărăciei".

Dintre cele 100 de ţări care au primit sprijin financiar, 39 se află în Africa sub-sahariană, iar aproape o treime din totalul proiectelor se află în zone instabile sau afectate de conflicte, precum Afganistan, Ciad, Haiti şi Niger.

Banca Mondială se aşteaptă la o recesiune globală de 5% în acest an, fapt care va avea consecinţe nefaste în primul rând asupra economiilor ţărilor sărace şi a celor aflate în curs de dezvoltare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie