PENTRU RESTANŢE DIN PERIOADA 2009-2011,ANAF cere Zentiva să plătească peste 18 milioane lei la taxa claw-back

Andrei Stan
Piaţa de Capital /

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a stabilit în urma unui control că producătorul de medicamente Zentiva trebuie să achite statului peste 18 milioane lei, reprezentând o plată suplimentară la taxa claw-back aferentă perioadei 2009 - 2011 şi penalităţi de întârziere, potrivit unui comunicat al Zentiva remis BVB.

Astfel, Zentiva trebuie să achite suplimentar 7,138 milioane de lei, reprezentând taxă clawback aferentă perioadei trimestrul patru 2009-trimestrul trei 2011, la care se adaugă majorări de întârziere de 8 milioane de lei şi penalităţi de întârziere de 3,31 milioane de lei, se arată în raportul citat.

"Cea mai mare parte a sumelor reprezentând majorările/penalităţile de întârziere a fost stabilită ca urmare a refuzului autorităţii fiscale de a recunoaşte dreptul Zentiva de a beneficia de facilităţile fiscale reglementate de OG 17/2012 pentru declararea şi plata sumelor reprezentând taxa-clawback aferentă perioadei trimestrul al patrulea 2009 - trimestrul al treilea 2011", precizează raportul.

Zentiva menţionează că, în opinia companiei, stabilirea obligaţiilor de plată suplimentare s-a făcut cu încălcarea dispoziţiilor legale, astfel că Zentiva va demara procedurile legale în vederea contestării şi anulării actelor emise de ANAF. "Ca urmare, societatea va demara procedurile legale în vederea contestării şi anulării actelor administrative emise de către ANAF prin intermediul cărora s-au stabilit obligaţiile de plată suplimentară", se mai arată în comunicat.

Potrivit companiei, Zentiva a plătit taxă clawback, în intervalul menţionat, de 15 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS