PENTRU SPRIJINIREA PRODUCĂTORILOR DE VIN ŞI PENTRU COMPANIILE AERIENE CARE ÎŞI REIAU OPERAŢIUNILE PE AEROPORTUL DIN SIBIUComisia Europeană aprobă două scheme româneşti de 14,1 milioane de euro

G.U.
Miscellanea /

Comisia Europeană aprobă două scheme româneşti de 14,1 milioane de euro

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 12,4 milioane de euro (59,5 milioane RON) pentru sprijinirea producătorilor de vin afectaţi de pandemia de coronavirus, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. De asemenea, Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 1,7 milioane de euro destinată companiilor aeriene care reiau sau încep să efectueze zboruri înspre şi dinspre aeroportul din Sibiu.

Potrivit sursei citate, Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 12,4 milioane EUR (59,5 milioane RON) pentru sprijinirea producătorilor de vin afectaţi de pandemia de coronavirus. Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat. Sprijinul public se va acorda sub formă de subvenţii directe. Schema este menită să răspundă nevoilor de lichidităţi ale viticultorilor în cauză şi să garanteze că aceştia îşi pot continua activităţile şi îşi pot păstra locurile de muncă în timpul pandemiei şi după aceasta. Se preconizează că peste 1.000 de producători vor beneficia de această schemă. Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar. În special, ajutorul (i) nu va depăşi 100.000 EUR per beneficiar care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole; şi (ii) se acordă cel târziu până la 31 decembrie 2020.

Conform comunicatului, Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

De asemenea, Comisia aprobă o schemă de ajutor românească în valoare de 1,7 milioane EUR destinată companiilor aeriene care îşi încep sau îşi reiau operaţiunile pe aeroportul din Sibiu ca urmare a pandemiei de coronavirus, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, aeroportul Sibiu joacă un rol important în conectivitatea regională şi internaţională a ţării. Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat. Aceasta oferă ajutor sub formă de subvenţii directe şi va fi accesibilă în mod transparent tuturor companiilor aeriene interesate care îşi încep sau îşi reiau operaţiunile pe aeroportul din Sibiu. Obiectivul măsurii este acela de a sprijini activitatea operatorilor aerieni, precum şi redresarea economică şi viabilitatea structurală a regiunii în contextul pandemiei de coronavirus.

Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar. În special, ajutorul nu va depăşi 800.000 EUR pe companie şi se va acorda înainte de 30 iunie 2021. Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar, notează sursa citată. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

03 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8736
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0226
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5028
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3968
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.9570

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie