PENTRU TITLURILE EMISE ÎN 2013Investitorii pot converti obligaţiunile TLV la preţul de 2,2648 lei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Investitorii pot converti obligaţiunile TLV la preţul de 2,2648 lei

Investitorii care au achiziţionat obligaţiuni convertibile subordonate, negarantate, emise de Banca Transilvania (TLV) în primăvara anului 2013, le pot converti în acţiuni, la un preţ de 2,2648 lei/unitate, a anunţat grupului financiar din Cluj ieri, printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Preţul a fost calculat la Data de Fixare, respectiv 27 iulie 2019, fiind egal cu media dintre preţul zilnic maxim şi minim al acţiunilor din Piaţa Regular, ponderată cu volumul zilnic tranzacţionat în această piaţă pe parcursul celor 90 de zile în care acţiunile au fost tranzacţionate la BVB, imediat anterioare Datei de Fixare a Preţului", se arată în comunicatul instituţiei de credit.

Cei ce doresc convertirea obligaţiunilor în acţiuni trebuie să trimită o notificare scrisă în acest sens către intermediarul BT Capital Partners, până la data de 27 august 2019.

În urmă cu mai bine de şase ani, Banca Transilvania a atras 30 de milioane de euro, prin oferta de obligaţiuni convertibile, încheiată în data de 21 mai 2013.

Titlurile au scadenţa în 2020. Valoarea nominală, respectiv preţul de emisiune a celor 50 milioane de obligaţiuni, este de 0,6 euro. Dobânda obligaţiunilor TLV este EURIBOR la şase luni, plus 6,25 puncte procentuale.

Plata dobânzii aferente se realizează de două ori pe an - din şase în şase luni - începând cu 15 iulie 2013.

Conversia obligaţiunilor în acţiuni se poate face anual, la datele anunţate de emitent.

Emisiunea de obligaţiuni a fost structurată pe trei paliere: iniţial, întreaga sumă, de 30 milioane euro, a fost oferită spre subscriere acţionarilor Băncii Transilvania, conform dreptului de preferinţă. În cadrul aces­tei oferte, peste 1.000 de acţionari TLV - inclusiv BERD şi IFC - şi-au exercitat dreptul de a participa la emisiune. Ulterior, sumele rămase după încheierea acestei prime etape au fost alocate pe două tranşe: una rezervată IFC, în valoare de 18,9 milioane euro, care a subscris întreaga tranşă, iar o alta a fost deschisă investitorilor calificaţi.

Grupul Banca Transilvania a obţinut un profit net de 507,46 milioane de lei (106,7 milioane de euro) în primele trei luni din acest an, în urcare cu 30,46% faţă de perioada similară a anului anterior, în condiţiile în care veniturile nete din dobânzi au avansat cu 37,9%, până la 749,36 milioane de lei (157,5 milioane de lei).

Banca Transilvania este cea mai bine clasată companie de la BVB în indicele MSCI Frontier Markets şi cel mai lichid emitent al pieţei noatre de capital.

Cotaţia TLV a încheiat săptămâna trecută de tranzacţionare la 2,515 lei, ceea ce ridică valoarea de piaţă a emitentului la 12,1 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS